Magyar elnököt választottak a Nemzetközi Footgolf Szövetség élére

A fiatal sportág a labdarúgás és a golf ötvözetéből 2009-ben, tíz esztendeje született.

Gelencsér Gábor személyében magyar elnököt választott a Nemzetközi Footgolf Szövetség. Az amerikai Roberto Balestrini által vezetett elnökség mandátuma július 31-én jár le.

A honi sportági szövetség tájékoztatása szerint szombat hajnalban hirdettek végeredményt, s a két pályázó közül a 33 szavazatból 26-ot megszerezve, a magyar sportvezető győzött.

Gelencsér Gábor, aki a magyar szövetség elnöke is, augusztus 1-től tölti be a posztot, megbízatása három évre szól.

A footgolf a labdarúgás és a golf ötvözetéből 2009-ben született sportág, amelyben a játékosoknak a golf szabályait követve, minél kevesebb rúgásból kell a megfelelő méretű lyukba juttatniuk a futball-labdát.

A magyarfootgolf.hu szerin: „Nem golf, nem futball, hanem FOOTGOLF – magában hordozza a labdarúgás minden szépségét, eleganciáját, elegyítve a golf szabályaival, miközben egyéni teljesítményre sarkallja összes résztvevőjét. Minden, amit egy sporttól elvárhatunk, az maradéktanul érvényesül a footgolfban: vidám kikapcsolódás, egyéni és baráti vagy családi időtöltés, a jó levegőn való, mindenünket megmozgató sport! Aki egyszer kipróbálta, hamar rabul ejti a footgolf.”

Forrás: MTI; magyarfootgolf.hu Fotó: MTI/Beliczay László

Iratkozzon fel hírlevelünkre