Szombaton tartják a Táncház napját Budapesten

Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Táncház napját szombaton Budapesten a Liszt Ferenc téren, ahol egész napos tánctanítással, élő zenével és kézműves-foglalkozásokkal várják az érdeklődőket.

A Hagyományok Háza idei programsorozatán új műsorstruktúrával várja az érdeklődőket. Délelőtt 11 és 13 óra között gyerek és családi interaktív programokon, ezt követően este hét óráig tánc- és énektanításon vehetnek részt a népzene kedvelői – közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház 15 éves jubileumi folklórműsorán a Pécsi Nemzeti Színházban Fotó: FOTÓTH

A közlemény idézi Nagy Viktória Flórát, a Hagyományok Háza kulturális szervezőjét, aki elmondta, hogy idén Nagybereg, Óbecse, Brassó, Kézdivásárhely és Temesvár is csatlakozott a kezdeményezéshez. „A rendezvény tudatosan az önkéntességre épül, ezzel is hangsúlyozva a táncházmozgalom alulról jövő, közösségi szerveződését, a közösségek alkotóerejét. Ennek érdekében minden évben felhívást teszünk közzé, hogy minél többen csatlakozzanak, Kárpát-medencén innen és túl” – hangsúlyozta a szervező.

A programfolyamot kézműves-foglalkozások egészítik ki, de múltidéző beszélgetést is tartanak az Írók Boltjában, és lehetőség nyílik a Hagyományok Háza Virtuális Valóságának (VR) kipróbálására is. Az esti táncház 19 órától kezdődik a Hagyományok Házában, este fél 8-tól pedig a Zeneakadémia Nagytermében ünnepi népzenei koncertet és díjátadót tartanak.

A Táncház napja két házigazdája Novák Péter és Szente János lesz.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre