A magyar baloldal lélegeztetőgépre került

A DK, az "óbaloldali" MSZP és a hátán lovagoló Párbeszéd (no meg a Momentum) állítólagos elveit feladva imitálja a kormánnyal szembeni egységet - miközben kevéssé gerinces módon egymás elől csaklizzák el a szavazókat. A nagy egységesülésből a Jobbik és az LMP kimaradt. Nem csoda, végül is kell majd egy(-két) bűnbak a várhatóan újra bekövetkező bukás esetére. Bán Károly írását szemlézzük.

Ujhelyi István mostanság kerítésmentes Európáért kampányol (szembefordulva egy évvel korábbi önmagával), a régi-új ellenzéki összefogás pártjai pedig egymás elől lasszózzák el a szavazókat. Ha a baloldali összeölelkezés újra szomorú véget érne, bűnbaknak még mindig ott van az LMP – vázolja föl az ellenzék helyzetét a Magyar Hírlapban megjelent írásában Bán Károly.

A szavazók megnyerése érdekében az érdekszövetség tagjai a szokásos forgatókönyvhöz nyúlnak vissza, vagyis hazudnak. Ahogyan korábban is tették, külföldön és idehaza egyaránt. Orbánisztánoznak, meg azzal riogatnak, hogy a miniszterelnök ki akarja vezetni Magyarországot az EU-ból – írja.

Vajon miben reménykedhet az az ellenzéki egység, amelyet csak a kétség tart egyben? Vagy a lélegeztetőgép. Az „egyetlen összefogás”, vagyis a Demokratikus Koalíció, az óbaloldali MSZP és a szolgaian hozzá idomuló Párbeszéd, valamint a társasághoz utóbb csatlakozó Momentum már le is osztotta a lapokat a fővárosban – fogalmaz Bán Károly.

Mégis mitől remélheti a többszörös vereség utáni baloldal a túlélés lehetőségét? A szerző szerint a recept a választói emlékezet mulandóságából, a túléléshez feltétlenül szükséges amnéziából, Bolgár György kikezdhetetlen lelkesítő beszédeiből, némi külföldről érkező bátorításból, no meg a rezsim szapulásából áll. Örökzöld témák!

Forrás: MH

Iratkozzon fel hírlevelünkre