Juhász Hajnalka: Történelmi bűn politikai alapon megkérdőjelezni a keresztényüldözést

Juhász Hajnalka miniszteri biztos reagált Bősz Anett korábbi Facebook-bejegyzésében tett nyilatkozatára, amelyben történelmi bűnnek nevezte, ha valaki az Iszlám Állam által elkövetett Srí Lanka-i keresztényellenes merényletet keresztényüldözésnek titulálja. Susánszky Mátyás cikkét szemlézzük.

A magyar liberálisok újra bizonyítottak. Leplezetlenül. És Juhász Hajnalka miniszteri biztossal együtt kijelenthetjük: a Corvinus Egyetem óraadója és a liberálisok pártjának ügyvivője – Bősz Anett – egy olyan témába húzott bele, amellyel csak a saját tudatlanságáról tudott tanúbizonyságot tenni.

Juhász Hajnalka miniszteri biztos rámutatott, hogy

történelmi bűnről akkor beszélhetünk, ha valaki a konkrét, a Srí Lanka-ihoz hasonló tényeket politikai, vagy ideológiai alapon meri megkérdőjelezni.

A miniszteri biztos a liberális megközelítés mögött az elköteleződés hiányát látja:

ha valaki erős az identitásában, hitében, mentalitásában, és kellően bátor elköteleződni egy ügy képviselete iránt, az tiszteletet érdemel.

Nem lehet úgy egyensúlyt fenntartani, hogy nem vállaljuk fel sem a tényeket, sem azok következményét. Magyarország Alaptörvénye és a nemzetközi hírű kutatóintézetek keresztényüldözéssel foglalkozó kutatásainak ténye is arra ösztönöz, hogy az üldözött keresztények mellett szót emeljünk – mondta Juhász Hajnalka az egyre növekvő mértékű, a genocídium, vagyis a népirtás nemzetközi büntetőjogi kategóriájába sorolható keresztényellenes jelenségekkel kapcsolatban.

Megkérdőjelezhetetlen szimbolikája van a Srí Lanka-i robbantás alkalmával a Krisztus-szoborra fröccsenő keresztény áldozatok vérének

– hangsúlyozta a Pesti Srácoknak adott interjújában a miniszteri biztos.

Forrás: PS

Iratkozzon fel hírlevelünkre