„Európa jövője a mi jövőnk!”

Hétvégén zajlott az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) tisztújító közgyűlése, melyet kétévente tartanak. Az elnökség megválasztását követően Európa jövője a mi jövőnk! címmel rendeztek fórumot, ahol Hollik István kormányszóvivő, Nacsa Lőrinc, az IKSZ országos elnöke, országgyűlési képviselő és Kovács István, az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, EP-képviselőjelölt és Bese Gergő atya tartott előadást.

Nacsa Lőrinc az Európa jövője a mi jövőnk! című fórumon.

Nacsa Lőrinc elmondta, az európai parlamenti választásokon a fiatalok jövője a tét. Fontosnak tartja, hogy az ifjúság dönthessen a maga sorsáról, azt ne a fejük felett, zárt ajtók mögött ülő bürokraták tegyék meg helyettük.

Beszédében hangsúlyozta, az elmúlt öt év egyetlen pozitív intézkedése a roaming díj eltörlése volt, de ezen kívül nem törődtek a fiatalok érdekeivel. Kiemelte, olyan új vezetés kell az Európai Parlamentbe, amely komolyan veszi a keresztény értékeket, örökséget, a munkát, a hitet és a családot.

Kovács István az Európa jövője a mi jövőnk! című fórumon.

Kovács István elmondta, minden választás sorsfordító, azonban igazán most először lesz tétje az európai parlamenti választásoknak. Beszédében hangsúlyozta, Brüsszel már a 2010-es Orbán-kormány érkezése óta konfrontálódik Magyarországgal, hiszen a jelenleg is fennálló kormány úgy gondolta, a romokban álló gazdaság terheit nem az embereknek kell viselnie.

Elmondta, Magyarország sikeres, tudja a helyes utat, de az unióban nem szoktak hozzá ahhoz, hogy egy ekkora ország mutasson irányt Európában. A stratégiai igazgató hangsúlyozta, a multikulturalizmus, a terrorizmus és a no-go zónák kialakulása az, amit jelenleg a magyar határokon kívül tartanak, s ezek kockán forognak az európai parlamenti választások során.

Hollik István az Európa jövője a mi jövőnk! című fórumon.

Kedves patkánytársaim” – így köszöntötte Hollik István a jelen lévő fiatal kereszténydemokratákat. A kormányszóvivő hangsúlyozta, nem mehetünk el Bangóné megnyilvánulása mellett, ellenben az emberi jogi fundamentalistákkal, a kereszténydemokrata elvek miatt tiszteletben tartjuk az emberi méltóságot és politikai ellenfeleink emberi méltóságát.

Beszédében hangsúlyozta, Brüsszel legnagyobb problémája az, hogy Magyarország a magyar érdekeket tartja szem előtt. Hollik István szerint kitűzött céljaink eléréséhez erős Európára van szükségünk, amely a keresztény kultúrán alapul, és az európai intézményrendszer nem célja, hanem eszköze az európai együttműködésnek, amely során a tagállamok saját érdekeiket tarthatják szem előtt amellett, hogy biztosítva van a jólétük, biztonságuk.

„Mi kereszténydemokraták nem adjuk a keresztény Európát!”

Bese Gergő az Európa jövője a mi jövőnk! című fórumon.

Bese Gergő atya elmondta, ahova most jutott Európa, az hosszú évtizedek eredménye. Véleménye szerint a liberalizmus hatására az ember akarja eldönteni mi a jó és mi a rossz, mi a bűn és mi a természetes. Felhatalmazást adott magának, hogy döntsön, ki élhet és ki nem. „A klasszikus értékek értéktelenné váltak, a pénz pedig mindenhatóvá lett.

Úgy véli, a család is áldozatául esett ennek az ideológiának, hiszen még mindig magas a válások száma, és sok gyermek nevelkedik csonka családban.

Bese Gergő hangsúlyozta, a népességcserével a kereszténység felszámolása a cél, ezért Európát csak azok a fiatalok képesek megmenteni, akik valódi kapcsolatot ápolnak Istennel és embertársaikkal, akik megértik az idők jeleit.

IKSZ-esek az Európa jövője a mi jövőnk! című fórumon.

Iratkozzon fel hírlevelünkre