Tizenöt éve az Európai Unióban

Az Európai Unió egy meglehetősen nagy és rossz irányba mutató változáson ment keresztül alapításától napjainkig.

 

„Az Unió a biztonságon és a jog érvényesülésén alapuló térséget kínál polgárai számára.”

„Az Unió előmozdítja a nők és férfiak közötti egyenlőséget és a gyermekek jogainak védelmét.”

„Az Unió biztosítja Európa kulturális örökségének megőrzését.”

Ezeket a sorokat olvashatjuk az Európai Unióról szóló szerződésben. Itt ugyan nem jutott hely keresztény gyökerekre és Istenre való utalásnak, de azért még így is meglehetősen jónak tűnik. Már ha ezeket az elveket az unió vezetői közül bárki is be akarná tartani. De nem akarja. 

Az Európai Unió egy meglehetősen nagy és rossz irányba mutató változáson ment keresztül alapításától napjainkig. Az alapító atyák ugyanis szinte mindannyian kereszténydemokraták voltak, ezért egy valódi értékközösséget hoztak létre. Ezt követően csupán pár év telt el, amikor anarchista, szélsőbaloldali eszméktől fűtött, identitászavaros alakok erőszakkal léptek fel ezen szövetség stabil demokráciái ellen. Gondoljunk csak Cohn-Bendit-re (vörös Danny-re), a 68-as diáklázadás vezetőjére, aki most az Európai Parlament képviselőjeként osztja az észt és támadja Magyarországot. Korábban pedig a forradalmi hevület mellett a pedofília gyakorlati megvalósítására is nagy hangsúlyt helyezett. Az csak hab a tortán, hogy Macron elnök meghívta kormányába szolidaritásügyi miniszternek. Aztán itt van Barroso úr, aki tíz éven át volt az Európai Bizottság elnöke (2004-2014), ám korábban egy maoista ifjúsági szervezetet vezetett. Napjainkban pedig a Goldman Sachs multicég tanácsadója. 

Adva van tehát egy, az alapításakor értékekkel teli, kereszténydemokrata Európai Unió, melyet az anarchista liberálisok minden eszközzel támadnak. Aztán ahogy öregszenek a vörös forradalmárok, szépen beülnek az unió kulcspozícióiba és elkezdik átformálni azt a saját képükre és hasonlatosságukra. Ez az út legalább annyira kacskaringós és követhetetlen, mint Juncker úr isiászos vitustánca… De egy biztos: jóra nem vezet.

Ma 15 éve léptünk be az unióba. Május 26-án választunk. Most még van tétje!

Tarnai Richárd