A Mi Hazánk párt Nagy-Magyarországot ábrázoló autósmatricákat oszt

Toroczkai László a Mi Hazánk Mozgalom (párt) elnöke bejelentette, hogy Magyarországnak szüksége van a történelmi Magyarország sziluettjét ábrázoló autósfelségjel-matricákra, ezért azokat osztogatni kezdik. Az akciósorozat mindemellett a puszta szimbolikán is túlmutat.  

A Get real Hungary elnevezésű „magyarellenes” szerveződéssel szemben lépnének fel.

Toroczkai szerint a Get real Hungary arra biztatja az autósokat, hogy a történelmi Magyarországot ábrázoló matrica helyett, a „megcsonkított trianoni országot” ábrázoló Kis-Magyarország matricát ragasszanak fel az autókra.  Szívesen megkérdeztük volna a Jobbik képviselőit az akciósorozatról, ám, mint megtudtuk, szerdán ezt a két párt amúgy is megteheti.

 

Hiszen pontosan egymás mellett majálisozik a Jobbik és a Mi Hazánk a Hajógyári-szigeten.

Mindenesetre Toroczkai hétfői sajtótájékoztatójából elegendő lenne csak egy mondatot a Jobbikos képviselőknek idézni, hogy tökéletes legyen a sör-virsli hangulat.

„A megcsonkított Magyarországot ábrázoló autós matricák terjesztésének csak az lehet a célja, hogy még jobban megtörjék ezt a sokat szenvedett és nagyon sokszor elnyomott magyar nemzetet.”

Valószínűleg inkább az EP-kampány hevének, esetleg a Jobbikkal szembeni politizálásnak szól az akció. Azt a kérdést azonban érdemes feltenni, hogy az efféle ötletek, javaslatok ártanak vagy javítanak a nemzettudatnak? Segítik vagy hátráltatják a külhoni magyarok helyzetét? Nem tudjuk, csak kérdezzük.

Forrás: MTI/ Magyar Nemzet

Iratkozzon fel hírlevelünkre