Egy 9 éves kislány is adakozott a Notre-Dame felújítására

Amíg az Egyesült Királyságban azon vitatkoznak, hogy ki próbálja kisajátítani a Notre-Dame leégésének ügyét, és felhasználni azt valamely kampánytémában, addig egy kilenc éves brit kislány cselekedett. Három euróját ajánlotta fel a célra.

Lassan az egymilliárd eurót, azaz körülbelül a 320 milliárd forintot is megközelíti a Notre-Dame felújítására befolyó felajánlások összege.

A komoly milliók mellett eltörpülhetnek a félretett „fagyipénzek”, de jelentőségük mégis felbecsülhetetlen.

Caitlyn 3,38 eurójának súlya első hallásra talán fel sem fogható. Aztán, ha a kislány által – postán feladott és zacskóban elküldött pénzérmék mellé – írt rövid levelet is elolvassuk, rájövünk, milyen nagy dolog a szeretet.

„Kedves francia és párizsi emberek! A nevem Caitlyn, kilenc éves vagyok, és Angliában élek. A rádióból hallottam a Notre-Dame-i tűzről, és én is segíteni akartam. Tudom, hogy ez a pénz nem sok, de minden apróság segíthet. Remélhetőleg nem tart majd túl sokáig a felújítás. Köszönöm, Caitlyn.”

Caitlyn édesapja szerint lányát nagyon felzaklatta a tűzeset, és mindenáron segíteni akart, így annyi pénzt küldött, amennyit tudott. 

Forrás: 777blog.hu

Iratkozzon fel hírlevelünkre