Barack Obama és Hillary Clinton szerint „húsvéthívőket” gyilkoltak Srí Lankán

Az előző amerikai elnök Barack Obama és első külügyminisztere, Hillary Clinton - véletlenül vagy szándékosan, nem tudhatjuk - kínosan kerülték bejegyzésükben a keresztény jelzőt. 

Szinte a világ összes politikusa elítélte a hétvégi Srí Lanka-i terrortámadást, azonban sokan közülük ennek egy különleges módját választották, ugyanis nem írták le, hogy keresztényeket gyilkoltak az ázsiai országban. Annak ellenére, hogy az Iszlám Állam magára vállalta a támadást, a hatóságok jelenleg is próbálják felderíteni, hogy pontosan kik és milyen kapcsolatrendszerben követték el a támadást.

Húsvétvasárnap a támadók összehangolt terrortámadást hajtottak végre Srí Lankán. Az Indiától délre fekvő szigetországban csaknem tíz öngyilkos merénylő robbantotta fel magát, a támadásban több mint háromszázan meghaltak, ötszázan pedig megsebesültek. 

A politikusok többsége a közösségi médiában emlékezett meg az esetről. Így tett Barack Obama volt amerikai elnök és Hillary Clinton, a demokraták korábbi elnökjelöltje is.

A 777 szedte össze azokat az infókat, amelyekben ők nem írták le, hogy az áldozatok többsége keresztény hívő volt, akiket a templomban végeztek ki, hanem

Easter worshippers, azaz “húsvéthívők”. 

Emlékeztetésképpen a hasonló bejegyzés az Új-Zélandon elkövetett, szintén brutális Christchurch-i merénylet után:

Barack Obama volt amerikai elnök hasonló szófordulatokkal élve szintén kerülte az egyenes beszédet:

Sokak számára nem lehet meglepő, ha egy politikus óvatosan fogalmaz, amikor nyilvánosan tesz kijelentést egy ilyen, vagy ehhez hasonló tragikus eseménnyel kapcsolatban, mondhatnánk, hogy megköveteli a politika műfaja. Azonban sem az egykori amerikai elnök, sem pedig a volt first lady nem tölt be jelenleg felsővezetői pozíciót az amerikai politikában, ami még kevésbé indokolja azt, hogy ennyire kínosan kerüljék a tényeket.

Mi nem tesszük: húsvétkor, Krisztus feltámadásának ünnepén keresztényeket (is) gyilkoltak meg öngyilkos merénylők, amelyre nincs logikus magyarázat, csupán a mögötte lévő hamis, szélsőséges ideológia.

Forrás: 777blog.hu

Borítókép: Aaron P. Bernstein/Getty Images

Iratkozzon fel hírlevelünkre