Srí Lanka: 3 templom, 6 bomba, 320 halott

A húsvéti templomrobbantások áldozatainak száma már a 320-at is túllépte. A jelentések szerint a sérültek száma az 500-at is meghaladta. Közel négyszázan fekszenek kórházban. Az Iszlám Állam vállalta magára a támadást.

A robbanások reggel fél 9 körül kezdődtek, a húsvéti misék alatt. 

Hat robbantás történt három templomban: a népes közösségek által látogatott templomokban történt merényletsorozat a 2009-es polgárháború óta a legsúlyosabb terrorcselekmény volt az országban.

A legtöbb áldozatot követelő robbantás a Szent Sebestyénben következett be, 104 életet követelve.

A Washington Post jelentése szerint, a Srí Lanka-i kormány egy helyi szélsőséges iszlamista csoportot, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaatot (NTJ) vádolta meg a támadások kitervelésével és végrehajtásával.

Kedden reggel azonban az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a merényletet, bár semmilyen bizonyítékkal nem támasztották alá, hogy valóban ők állnak robbantások mögött.

Rajitha Senaratne miniszter korábban kifejtette, hogy a támadás csak egy nemzetközi hálózat segítségével jöhetett létre. A hatóság továbbra is azon az állásponton van, hogy az elkövetőket nem a vallási gyűlölet, hanem sokkal inkább a bosszúvágy hajthatta.

S4C.News

Forrás: MTI, ICC
Kép forrása: Fox News

Iratkozzon fel hírlevelünkre