Áder János és Orbán Viktor részvéttáviratot küldött Srí Lanka állam- és kormányfőjének

Magyarország továbbra is elkötelezett partner marad a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelemben – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Srí Lanka-i kormányfőnek a szigetországban húsvétvasárnap végrehajtott, sok áldozatot követelő robbantásos merényletek miatt küldött részvéttáviratában.

A miniszterelnök a Ranil Vikremeszinghének küldött – és Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár által az MTI-hez eljuttatott – részvéttáviratban hangsúlyozta:  mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesült a gyalázatos  terrortámadásokról.

A magyar nép nevében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és gyors felépülést kívánt annak a több száz embernek, aki ezekben az aljas támadásokban sebesült meg.

A gyász e nehéz óráiban gondolatainkban és imáinkban a Srí Lanka-i nép mellett vagyunk – zárta sorait Orbán Viktor.

Magyarország minden polgára nevében őszinte részvétét fejezte ki Áder János köztársasági elnök a Srí Lankán húsvétvasárnap szállodák és katolikus templomok ellen elkövetett robbantásos merényletekben elhunyt ártatlan emberek hozzátartozóinak és barátainak a Maitripala Sziriszena Srí Lanka-i államfőnek küldött részvéttáviratában.

„Mély megdöbbenéssel és mélységes szomorúsággal értesültem a brutális terrorcselekményekről, amelyek Srí Lanka négy városában történtek a nap folyamán és tragikus módon oly sok békés ember életét követelték.

Magyarország polgárai a gyász e nehéz óráiban kiállnak Srí Lanka népe mellett, és megerősítik, hogy továbbra is elkötelezettek a terrorizmus és a vallási szélsőségesség elleni globális küzdelem mellett – írta Áder János.

A köztársasági elnök mielőbbi felépülést kívánt annak a több száz embernek, aki megsebesült az aljas támadásokban.

Forrás: MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre