A családbarát politizálást népszerűsítik az EP-képviselőjelölteknek

Szavazz a családra! címmel indított kampányt az Európai Katolikus Családegyesületek Federációja (FAFCE). Az április 2-án startoló kezdeményezés az Európai Unió valamennyi tagországában zajlik, és az Európai Parlamenti választásokon induló minél több képviselőjelölt megnyerését tűzte zászlajára.

A kampány legfőbb célja, hogy ösztönözze az európai parlamenti választások képviselőjelöltjeit: álljanak ki a családbarát politika mellett, megválasztásuk esetén pedig támogassák a családközpontú intézkedéseket.

A FAFCE egy európai kapcsolatokat biztosító „platformként működő ernyőszervezet”, amely tagjai számára a családokat segítő pasztorális gondoskodás terén és a családpolitikai kérdésekben segíti a tapasztalatcserét. Tagszervezetei jelentős katolikus szaktudással és helyi szintű kapcsolatrendszerrel bírnak. 

A szervezet által kiadott közlemény felhívja a figyelmet, hogy a 2019-es európai parlamenti választások fontos lehetőséget jelentenek a családok számára, ráadásul az Európai Unió döntései az egész kontinensen komoly hatással vannak a családok mindennapjaira.

„Mindannyian, édesanyák, édesapák és fiatalok élhetünk a lehetőséggel, hogy családbarát jelöltekre szavazzunk!” – olvasható a dokumentumban.

Az EU 16 tagországából érkezett 26 FAFCE tagszervezet közös munkájának eredménye az a 10 pontos nyilatkozat, amely az európai családok jelenleg legsúlyosabb gondjaira reagálva kínál lehetőséget a képviselőjelölteknek, hogy álljanak ki az EU hatáskörébe tartozó családbarát és családközpontú intézkedések, jogszabályok mellett.

A kampány elsősorban a jelölteket szólítja meg a családokon és családszervezeteken keresztül, arra buzdítva őket, hogy a családbarát politika érdekében minél inkább hallassák a hangjukat.

A közleményben kiemelik, mind a 28 EU tagállamban a családok képviselik a legnagyobb szavazócsoportot. „A családok sajátos igényeket és elvárásokat támasztanak az EU-döntéshozókkal szemben. Az Európai Unió fenntartható fejlődése elképzelhetetlen családok nélkül.” Éppen emiatt kiemelten fontos, hogy az Európai Parlamentnek minden egyes döntésében figyelembe kell vennie a családokat, és a „családközpontúság követelményét”.

Annak érdekében, hogy a családok megismerjék azokat a jelölteket, akik elkötelezettek a családbarát politika mellett, a FAFCE és tagszervezetei kidolgozták a FAFCE 2019 EU választásokra szóló nyilatkozatát. A nyilatkozatot minden képviselőjelöltnek eljuttatták, és arra kérik őket, hogy ezt a dokumentumot írják alá.

Megválasztásuk esetén minden európai parlamenti képviselő politikai munkáját a „családközpontúságra tett ígéretének fényében figyelemmel kísérjük” – áll a közleményben.

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre