5 tipp a rendhagyó tojásdíszítéshez

Húsvétkor Jézus keresztrefeszítésére, halálára emlékezünk, és feltámadását ünnepeljük, de a keresztény emlékezet mellett a legtöbben még mindig tartják a húsvéti hagyományokat is.

Ilyen például a festett tojás, amely elmaradhatatlan része az ünnepi lakásdekorációnak. Vannak azonban olyanok, akik a hagyományos piros tojást lecserélnék valami izgalmasabbra. Íme néhány rendhagyó tipp az idei trendekről.

Fekete-fehér

A fekete-fehér sose megy ki a divatból, így a tojások esetében is szépen mutat egy hasonló stílusú otthonban. A napjainkban ékszereken és ruházati mintákon is hódító geometriai alakzatokkal pedig csak dobhatunk az összhatáson.

 

Táblafesték

Ugyan színben ez is fekete-fehér, mégis külön említenénk a táblafestékkel bevont tojásokat, amelyekre a gyerekek szabadon rajzolhatnak krétával tetszésük szerint (és még könnyen módosítható is).

Csak természetesen

A természetesség híveinek egyszerűen elég csak egy növényt ízlésesen rákötni a tojásokra.

Bár félő, hogy az odakötözött növények hamar elkókadnak víz nélkül, erre viszont jó megoldás lehet, ha a tojásokat inkább vázaként használjuk:

Arany

Amennyiben belefér a stílusunkba, úgy egy kis arannyal is dekorálhatunk, igazán feldobja az élénkebb tojásokat is.

Unikornis

Igen, még mindig mindenből unikornist csinálnak, még a tojásokból is. Aki igazi kis cukiságra vágyik, biztosan örömet tud szerezni a család kis hercegnőinek, ha belevág egy hasonló készítésébe (bár locsolóknak járó jutalomként nem ajánljuk).

Iratkozzon fel hírlevelünkre