Bízom benned

Az Isteni Irgalmasság ünnepének elterjedése szorosan kapcsolódik Szent II. János Pál pápa egyházi működéséhez. A nagy pápa a szívén viselte a lengyel származású Szent Faustyna Kowalska nővér által továbbadott Jézus iránti tiszteletet, amely időben a húsvét utáni vasárnaphoz kötődik. A nővér látomásaiban beszélgetett Jézussal, amelynek lényegi üzenete, hogy Isten irgalmazni akar a bűnös embereknek. Jézus Krisztus keresztáldozata megváltotta az emberiséget. Aki Jézusba helyezi bizalmát, Isten irgalmában is részesül.

Faustyna nővér Naplója (Dzienniczek) tanúskodik arról, hogy Jézusnak mekkora vágya, hogy minden bűnös ember bizalommal hozzá térjen. A látomásokban a nővér feladatot kapott arra, hogy festesse meg Jézus képét, amelynek aljára fel van írva: Jézusom, bízom benned!

A kép és vele együtt az isteni szándék mára elterjedt az egész világon.

Az Isteni Irgalmasság Szentélyébe szünet nélkül érkeznek a zarándokok az egész világról. Ilyen módon Krakkó Lagiewniki is a katolikus egyház egy fontos lelki központjává vált.

Nagypénteken kezdődik az Isteni Irgalmasság Kilencede,

amely egy kilenc napon át tartó engesztelő hullámot jelent a bűnösökért, a papokért és szerzetesekért, a gyermekekért, a tisztító tűzben szenvedő lelkekért.

A húsvét első vasárnapjáig végezhető Isteni Irgalmasság Rózsafüzérének napi szándékait itt olvashatjuk.