Kocsis Máté: Történelmi jelentőségű EP választás előtt állunk

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezi, hogy töröljék el a zuglói parkolási díjakat addig, amíg a rendszer ráfizetésesen működik és egy új, alkalmas polgármester nem rendezi a helyzetet a kerületben. Kocsis Máté a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában a közelgő EP választással kapcsoltban elmondta, a kormánypártok szűk egy hét alatt, április 13-ig több mint félmillió támogató aláírást gyűjtöttek össze Orbán Viktor hétpontos programjához a bevándorlás megállítására.

A kormánypárti politikus a főpolgármesteri címre aspiráló Karácsony Gergely vezette városrészben feltárt parkolási anomáliákkal kapcsolatban elmondta,  jelenleg az autósok és az önkormányzat is egy előnytelen szerződésbe dobálja a pénzt, a Párbeszéd társelnökének hibái pedig rengeteg pénzükbe kerül az ott lakóknak. Felszólította a polgármestert, hogy vállalja a felelősséget az elkövetett hibákért, a kifogásolt parkolási szerződést pedig mondja fel.

Álláspontját alátámasztandó kifejtette: az új zuglói parkolási rendszer egymilliárd forintos kiesést okozott az önkormányzatnak, vagyis

a zuglóiaknak naponta 1 millió forintjukba kerül Karácsony Gergely alkalmatlansága.

Ráadásul korábban a Közbeszerzési Döntőbizottság is egymillió forintra büntette a XIV. kerületet a parkolási tender szabálytalanságai miatt.

Kocsis Máté Fotó: MTI/ Soós Lajos

Saját polgármesterként szerzett tapasztalatait felelevenítve hangsúlyozta: a fővárosi kerületek Zugló kivételével nyereségesen tudják üzemeltetni a parkolást, a korábban általa vezetett Józsefvárosnak például évente 4-500 millió forintos bevétele származott abból, amit a közbiztonság javítására és fejlesztésekre tudtak fordítani.

Az EP választási kampánnyal kapcsolatban a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője arról számolt be, hogy a  kormánypártok április 13-ig több mint félmillió aláírást gyűjtöttek össze 20 ezer aktivista segítségével. Annak érdekében, hogy minél több támogatót sorakoztathassanak fel a miniszterelnök múlt héten meghirdetett hétpontos programja mögé pártja folytatja az ajánlások gyűjtését.

Kocsis Máté felidézte, a program első pontja szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól és azt vissza kell venniük a nemzeti kormányoknak. Emellett egyetlen országot sem lehet kötelezni migránsok kötelező befogadására, senkit sem szabad Európába engedni érvényes dokumentumok nélkül, meg kell szüntetni a migránskártyát és a migránsvízumot, nem lehet uniós támogatást adni olyan Soros Györgyhöz kapcsolódó szervezeteknek, amelyek támogatják a bevándorlást, továbbá

Európában senkit nem érhet hátrányos megkülönböztetés, mert kereszténynek vallja magát,

valamint az uniónak bevándorlást ellenző vezetőkre van szüksége.

 A Fidesz politikusa borzasztónak nevezte, hogy a jelenlegi brüsszeli vezetők ellenőrizetlen tömegeknek adnak pénzt a migránskártyákon keresztül. Hangsúlyozta, a nagyobbik kormánypárt úgy látja, Európa jelentős része elégedetlen, mert tisztában van azzal, hogy az ellenőrizetlen bevándorlás komoly terrorkockázatot rejt.

Kocsis Máté ezúttal is nyomatékosította, hogy a májusi európai parlamenti választásnak  történelmi jelentősége van.

Mint mondta:

Európa jövőt választ magának, a választás tétje, hogy az uniónak bevándorlásellenes, vagy bevándorláspárti vezetői lesznek-e.

A választóknak emellett arról is dönteniük kell, hogy Európa az európaiaké marad-e, vagy átengedik a helyet más kultúrából, civilizációból érkezőknek – jelentette ki.

Kocsis Máté szólt arról is, hogy a Fidesz-KDNP annál erősebben tudja képviselni bevándorlásellenes álláspontját, minél nagyobb demokratikus felhatalmazást kap május 26-án.

Forrás: MTI Fotó: MTI/ Soós Lajos 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
A béremelkedés területén is előrelépés tapasztalható
Autonómiát akar az erdélyi magyarság és székelység
Szoros végeredmény esetén a magyaroknak döntő szava lehet abban, ki lesz a Bizottság elnöke