Egy píszí húsvéti kiskacsa története

Megnyugtatásul azonban közölhetjük – a brit Independent nyomán –, hogy az ármány ezúttal sem jött össze, hiszen egy durva rasszista kísérletet sikerült megint elhárítania az összetartó political correctness közösségnek.


Egy háromdarabos húsvéti csokoládé kiskacsákat tartalmazó csomagot kívánt a Waitrose áruház az üzleteiben és az interneten árusítani, amelyben megtalálható volt egy „Fluffy” (Bolyhos) nevű fehér csokoládés, egy „Crispy” (Ropogós) tejcsokoládés és egy botrányos elnevezésű „Ugly” (Rút) keserű csokoládés kiskacsa. Ez utóbbi neve verte ki a biztosítékot, hiszen miképpen is kaphatta a fekete csokoládés pont éppen a Rút nevet?

A legelső figyelmeztetés után az áruház azonnal önkritikát gyakorolt, nyomban visszavonta a terméket, és bocsánatot kért a „rasszista” húsvéti csokoládé kiskacsák eladásáért. A Waitrose szóvivője azt mondta: „Nagyon sajnáljuk, hogy ha a csokoládé kiskacsák a neveikkel bármilyen megrázkódtatást is okoztak bárkinek! Eltávolítottuk e neveket, és a kiskacsáink már újra kaphatóak”.  

A Twitteren ezúttal is természetesen újra élénk vita alakult ki a politikai korrektségről ezen kényes és egyúttal életbevágóan fontos kérdés kapcsán, hogy mennyiben sértette az afro-angol közösséget a fekete színű Rút kiskacsa. 

De a vita elcsitultával immár – a szélsőséges eszméktől megtisztulva – a sokszínű, multikulturális Európa felett eloszlottak az utolsó szélsőségesség rémes árnyaival fenyegető fellegek is, s immár készülhetünk a kereszténység legfontosabb ünnepére.

'Fel a tetejéhez' gomb