Bangóné nem bánta meg, hogy a határon túliak elleni kampány arca volt

Bangóné Borbély Ildikó a Mandinernek adott interjújában leszögezte: nem bánta meg, hogy a 2004-es gyalázatos népszavazási kampány plakátarcaként szerepelt.

Interjút adott a Mandinernek Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP elnökségi tagja.

Az interjú során szóba került a 2004. december 5-i népszavazási kampány, amely a külhoni magyarok kettős állampolgárságáról és a kórházak privatizációjáról szólt. A Gyurcsány-kormány ekkor úgy döntött, beleáll a kampányba a határon túli magyarokkal szemben, mivel úgy gondolták, komoly gazdasági és társadalmi következményekkel járna a kettős állampolgárság megadása a külhoniaknak. 

Gyurcsányék plakátokkal és szórólapokkal próbálták meggyőzni a magyarokat, és a nem szavazat leadására buzdítottak. Az MSZP plakátkampányának arca volt férjével és gyerekeivel együtt  Bangóné Borbély Ildikó is, aki később az óriásplakátokon való részvételről úgy  nyilatkozott: „A meggyőződésem szerint tettem, amit tettem, és büszke vagyok rá. Pénzt pedig nem kaptam és nem is kértem ezért. Egyszerűen örülök, hogy segíthettem”. 

Bangóné honorárium helyett azt kérte, hogy valamelyik MSZP-s prominens politikus látogasson el hozzájuk egy disznótorra. Az később nem derült ki, hogy a disznóvágás megtörtént-e, de az biztos, hogy Bangóné karrierje szépen ível azóta felfelé, hiszen 2014 óta a magyar országgyűlésben dolgozik képviselőként. 

 

Bangóné a mai interjúban arra a kérdésre, hogy megbánta-e, hogy egy ilyen politikai kampányhoz adta az arcát, azt válaszolta: 

„Nem, nem bántam meg”.

Hozzátette, a kampányért 2004 óta többször is bocsánatot kértek, és szerinte éppen a Fidesz az, aki kihasználja a külhoni magyarokat, és csak a határon túli voksokra hajt. Némi ellentmondást azért érzünk abban, hogy a politikus azt állítja, többször bocsánatot kértek a kampány miatt, majd pedig két mondattal később hozzáteszi, hogy egyáltalán nem bánta meg a történteket. De ez legyen a Szocialista Párt és Bangóné Borbély Ildikó problémája. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre