Orbán Viktor: „Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál”

A Fidesz pénteken tartotta kampánynyitó rendezvényét a május 26-án esedékes európai parlamenti választások előtt. Orbán Viktor miniszterelnök beszédében az EP választások tétjét hangsúlyozta.

Budapest, 2019. április 5.
Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Parlamenti Szalon címû rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját.
MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kampánynyitó beszédében az EP-választások tétjéről beszélt. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a május 26-i választáson nemcsak személyi kérdésekről lesz szó, hanem „Európa jövőt választ magának”. Véleménye szerint ezen a választáson fog múlni, hogy megmarad-e az európai lakosság kultúrája, hagyománya vagy egy népességcsere és a multikulturalizmus áldozatává esik a kontinens.

Hangsúlyozta, hogy az illegális bevándorlást illetően Európának egységesen kellene felállnia, erre a Visegrádi négyek példáját hozta fel, miszerint hiába rendelkeznek a tagországok vezetői eltérő nézetekkel, mégis alapvető kérdésekben egységesen képesek felállni, mint keresztény kultúránk megvédése.

„Mi nem vagyunk hajlandóak azt csinálni, amit Brüsszel diktál, ha az a magyaroknak nem jó” – tette hozzá Orbán Viktor.

A kormányfő elmondta azt is, hogy azok az országok, akik ellenállnak a brüsszeli vezetők akaratának, őket kiátkozzák. Véleménye szerint azonban érdemes megvívni azokat a harcokat, amelyek szembe mennek a brüsszeli akarattal, hiszen a magyar gazdaság növekedését többek között annak is köszönhetjük, hogy a kormány azt tette, ami a magyaroknak jó, nem amit az uniós intézmények elvártak volna. Példaként említette a 2010 óta történt nagyobb kormányzati intézkedéseket, mint az adócsökkentést, rezsicsökkentést, a bankok elszámoltatását és a rájuk kivetett adót, valamit a betelepítési kvótának való ellenállást.

Kiemelte azt a tényt, hogy míg az Európai Unió egyik legerősebb tagállama kilépni készül a szövetségből, addig a migránsok beáramlását pedig ösztönzi a Jean-Claude Juncker féle mérleg.

Orbán Viktor elmondta, hogy a tömeges bevándorlásnak nem a háborúk és a szegénység a fő okai, hanem az, hogy Európán kívül sokkal több gyermek születik, mint a kontinensünkön, ennek indoka pedig a nyugati országok identitászavara és kulturális meghasonlása.

Magyarországgal ellentétben Brüsszel nem a segítséget szeretné elvinni a bajbajutottaknak, hanem a bevándorlókat hozzák Európába, azonban ez nem más, mint egy népességcsere programjának fedőneve – jelentette ki a miniszterelnök. A kormányfő szerint ennek megakadályozására hét pontot szükséges elsőként elvégezni a választások után.

A rendezvényen felszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki hangsúlyozta: komoly politikai vádakkal illetik azokat az országokat, akik ragaszkodnak kulturális, vallási és történelmi örökségükhöz, nemzeti identitásukhoz. A miniszter elmondta, hogy mindenkit ki akarnak iktatni, aki a népességcsere tervét megakadályozná, ezért globális méretű „fake news” gyárakat teremtettek, továbbá komoly szerepet osztottak a nagy nemzetközi szervezetekre is, köztük az ENSZ-nek, amelynek az illegális migráció legalizálása lett a feladata.

Hazug állítás az, hogy a migráció alapvető emberi jog – jelentette ki Szijjártó Péter.

Iratkozzon fel hírlevelünkre