Vizsgálják a Lovasi Andráshoz köthető balesetet

A március 27-i súlyos baleset a Dózsa György út és a Damjanich utca kereszteződésénél történt. A szerencsétlenség során egy személyautó és egy rendőrautó ütközött, nem sokkal ezután pedig egy harmadik autó is a rendőrautóba csapódott. Később kiderült, hogy a Kossuth-díjas zenész, Lovasi András is érintett a balesetben.

 A Zsaruellátó Facebook-oldalán közzétett információk szerint az autó sofőrjének kitört három foga, több helyen is eltört a kulcscsontja, ezért kórházba kellet szállítani, felépülése hónapokig is eltart majd.  Az anyósülésen utazó rendőrnő  is megsérült, szerencsére ő csak könnyebben. Bár kezdetben még nem lehetett tudni, csütörtökre kiderült, hogy a baleset okozója egy ismert magyar zenész, a Kispál és a Borz egykori énekese, a Kiscsillag frontembere, Lovasi András.

Forrás: Facebook

A rendőrség a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A híreket először Lovasi menedzsere, Balassa János erősítette meg, később pedig a Kossuth-díjas zenész Facebook-oldalán adott ki egy közleményt. A nyilatkozatban elismeri, hogy ő volt a baleset egyik résztvevője, ugyanakkor az esetleges vétkességéről csak annyit mond, hogy azt „a folyamatban lévő hatósági vizsgálat hivatott eldönteni”. Ugyanakkor leszögezte: „a vizsgálat eredményét és következményeit természetesen el fogom akkor is fogadni, amennyiben az én vétkességemet állapítja meg”. Lovasi továbbá együttérzését fejezte ki a sérült családapa felé.

Forrás: Facebook

A helyzetet némiképp árnyalja ugyanakkor a Ripostban megjelent cikk, mely szerint Lovasi András életében már nem először fordult elő, hogy közúti balesetet okozott volna. A lap egyik cikkében beszámol arról, hogy a Lovasi – Idáig tudom a történetet című életrajzi kötetben bevallotta: korábban egy koncertről hazafelé ittas állapotban elsodort egy lányt, akiről ráadásul később kiderült, hogy egy helyi rendőr lánya. A könyvben egyébként Lovasi arról is mesélt, hogy előfordult olyan eset, amikor „bizonyos” sütemények elfogyasztása után (marihuánás süti), nem voltak képesek rendesen lejátszani saját számaikat sem – erről már az Origo számolt be az eset kapcsán.

A drogozás gyanúja kapcsán ugyanakkor fontos megjegyezni: Balassa János a Ripostnak elmondta, Lovasi András „nem volt semmilyen szer hatása alatt, és a helyszínen végigvárta a rendőri intézkedést”.

Iratkozzon fel hírlevelünkre