Rómeó és Júlia városában rendezik meg az idei Családok Világkongresszusát

Március 29-31. közt zajlik majd a XIII. Családok Világkongresszusa Veronában. Az eseményen Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár is felszólal.

Az esemény élő közvetítése a Facebookon keresztül követhető:

 

A Családok Világkongresszusát (WCF) 1997 óta rendezik meg, a szervezet egy olyan társadalom építésének elősegítését tűzte ki célul, amely „férfi és nő önkéntes unióján” alapul. 

Az eseményt minden évben a Washingtonban székelő Nemzetközi Szervezet a Családokért (IOC) rendezi meg. 

A baloldal kritikusai a szervezetet elsősorban a melegházasságokkal és az abortusszal szembeni fellépése miatt ítélik el. A liberális sajtóorgánumok a szervezetre és annak tagjaira kivétel nélkül – a megszokott módon – „gyűlöletkeltőkként” hivatkoznak.

Az utóbbi napokban ezek az orgánumok valóságos hadjáratot indítottak a Családok Világkongresszusa ellen, többek közt megalkotva ezt a mémet is, amely a résztvevőket állatokként ábrázolja: 

Az idei kongresszus tematikáját a szervezők nyolc pontban adták meg:

1. A házasság szépsége

2. A gyermekek jogai

3. Emberi ökológia

4. A nő a történelemben

5. Demográfiai növekedés és visszaesés

6. A nők méltósága és egészsége

7. Az élet és a család jogi védelme

8. A születési arányt és a családokat támogató vállalati politikák

(A fentiek közül egyik sem tűnik túlságosan „gyűlöletkeltőnek”…) 

Az eseményen felszólal Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, illetve Lorenzo Fontana olasz családügyi miniszter is. Magyar részről Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, illetve Habsburg-Lotharingiai Eduárd, Magyarország vatikáni nagykövete képviseli majd országunkat.

A kongresszus helyszínéül idén azért Verona-t választották, mert a város lakói az utóbbi években sokat tettek azért, hogy az élet és a család értékeit védjék. 2018 októberétől ezért „A szerelem városát” egyben „Az élet városává” is nyilvánította a városi tanács. 

Forrás: wcfverona.org, Magyar Hírlap. Kiemelt képünkön a 2017-es, Budapesten rendezett kongresszus. Forrás: Wikimedia Commons/Elekes Andor

Iratkozzon fel hírlevelünkre