Bemutatók sora vár ránk

A Színház világnapját ünnepeljük március 27-én. Ennek kapcsán összegyűjtöttük azokat a bemutatókat, amelyekre érdemes odafigyelni a következő hetekben.

A kulcslyukon át
Thália Színház

Fehér Balázs Benő rendezésében mutatják be Orton darabját, amely egy pszichiátriai rendelőben játszódik, ahová a gyanútlan Geraldine jelentkezik titkárnői állásra. Először vetkőznie kell, majd azonnal öltöznie, mert betoppan a pszichiáter vérmes felesége, és nyomában zsarolója, a szoknyabolond londiner, akit üldöz a rendőr. A váratlan események sorozata egy egészen őrült napot eredményez, amiből egy is elég az életben. Ezért találták fel a színházat, hogy az az egy viszont ki ne maradjon.

Bemutató: március 30.

Élektra
Budaörsi Latinovits Színház

Alföldi Róbert rendezi Élektrát, melyben vendégművész is szerepel, méghozzá Balsai Móni. Agamemnón király diadallal tér haza Trójából, Argoszba, de felesége képtelen megbocsájtani neki lányuk feláldozását. Miután megöli férjét, szeretőjét emeli maga mellé a trónra. A kortárs Oresztész-Élektra-mítosz Oresztész, Agamemnón fiának hazatérésével kezdődik, aki megbosszulja apja halálát Apollón parancsára.

Bemutató: március 30.

A maratonfutók tiszteletkört futnak
Magyar Színház

A Topálovity családban nincsenek nők, csak apák és fiúk, egy utód, aki tovább viszi a nevet és az üzletet. Öt generáció huszonöttől százhuszonöt éves korig látható a színen, illetve a Végtelen Nyugalom Kft. nevű koporsógyártó cég működése. A koporsógyártás azonban csak fedőtevékenység, valójában a temetőből lopatják ki a használt koporsókat, és ezeket restaurálva újként adják tovább Pitton Bill segítségével. A legifjabb Topálovity, Mirko nem akarja folytatni a hagyományt, sőt, ki akar szállni az üzletből. A többiek ezt nem engedhetik, ha kell erőszakkal, ha kell, nem szép szóval, de a gyereknek maradni kötelesség, különben az üzlet elvesztésével a családfa is kiszárad.
A legismertebb szerb drámaíró darabját Paolo Magelli rendezésében mutatják be.

Bemutató: április 12.

80 nap alatt a Föld körül
Budapest Bábszínház

A gyermekek sem maradnak ki a színházi bemutatókból. A Jules Verne regénye alapján színpadra vitt adaptációt Kuthy Ágnes rendezi. Phileas Fogg és francia inasa próbálják megkerülni a Földet, mindennek tétje is van, méghozzá 20 ezer font.

Bemutató: április 4.

Iratkozzon fel hírlevelünkre