Tisztázatlan kérdések a halálos medvetámadás ügyében

Pénteken beszámoltunk arról, hogy az erdélyi Kőrispatak közelében egy 35 éves férfi medvetámadás áldozatává vált, a mentőkocsiban belehalt sérüléseibe. Azóta a szomorú eset részleteit illetően úgy tűnik, maradtak még nyitott kérdések.

A pénteki tragikus kimenetelű medvetámadásról korábban már beszámoltunk, most viszont újabb, egymásnak ellentmondó információk érkeztek a történtekről. 

Az eset kapcsán folyó virtuális „küzdelem” azzal kezdődött, hogy a Tények híradójában megjelent egy tudósítás, amely szerint az áldozat különvált társaitól, hogy „megnézze a közelben lakó medvéket.

Hatalmas zajt csapott a barlangra. Az anyamedvének két bocsa volt, a zajra előjött, és rátámadt a férfire, aki már eszméletlen volt, mikor a társai megtalálták”

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a tudósításra reagálva a Facebookon tett közzé egy bejegyzést, amelyben – nem a Tényekre hivatkozott – elítélte az MTI, szerinte az áldozatot hibáztató hírét.

Az MTI cikkében valójában nincs utalás arra, hogy az áldozat lenne a hibás, ezt az MTI-hírt jegyző Gazda Árpád az említett bejegyzés alatt jelezte is kommentben.  A tudósító pusztán arra hivatkozott, hogy a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője, Péter Szilárd közölte vele azt, hogy az áldozat ráakadt, „ráment a medve barlangjára”.

Nemrégiben kikerült az internetre a Tények riportjának vágatlan verziója is, ahol több kőrispataki lakos részletesebben mesélt arról, hogy tudomásuk szerint mi történt.  Ők azt állítják, hogy a medve barlangjának közvetlen közelébe ment az áldozat, emiatt következett be a tragédia. 

Erre reagálásképpen Borboly Csaba is közzétett egy újabb videót, amelyben a helyiek merőben másként számolnak be a történtekről, mint a TV2 tudósításában megszólalók. 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre