Halálos medvetámadás Kőrispatakon

Halálos medvetámadás történt péntek délelőtt a székelyföldi Kőrispatakon.

Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője az MTI-nek elmondta, hogy pénteken rátámadt egy 35 éves férfire egy medve a Hargita és Maros megye határán fekvő Kőrispatak (Criseni) határában, a támadást nem élte túl.

A férfi negyedmagával dolgozott az erdőben, amikor – a sürgősségi bejelentést tevő személy szerint – ráakadtak a medve barlangjára. Az állat súlyosan megsebesítette a férfit, a társai szekéren szállították a faluba, egy olyan helyre, ahol már volt telefonos térerő, és riasztani tudták a mentőket.

Péter Szilárd elmondta, előbb a székelykeresztúri mentősök vették át az eszméletlen áldozatot, aztán a székelyudvarhelyi rohammentősök próbálták feléleszteni, de a férfinak a mellkasi és felső végtagi sérülései mellett feltételezhetően belső sérülései is voltak, ezért az újraélesztés eredménytelennek bizonyult.

A férfihez mentőhelikopter is indult, de visszafordult, miután a székelyudvarhelyi rohammentősök megállapították a halál beálltát.

A tragédiát fokozza, hogy az áldozat a nagymamával nevelte kislányait, miután a gyerekek édesanyja elhagyta a családot. „Az esetért valakinek felelnie kell” – hangsúlyozta Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke, ugyanis korábban kérték a veszélyes egyed eltávolítását, és az Európai Unió nem tiltja az emberi élet védelmét.

Két gyermek maradt árván felelőtlen bürokraták miatt!

A mai rendkívüli tanácsülés közben kaptuk a hírt, hogy a ma délelőtti medvetámadás 35 éves áldozata életét vesztette. Szomorú és felháborító! Információim szerint már tavaly kérve volt a támadó #medve kilövése, de a #bukaresti bürokraták nem hagyták jóvá! Felelőtlenségük emberéltetet követelt! Két kiskorú gyerek maradt árván! Összefogásra van szükség, hogy segítsünk rajtuk.

Posted by Borboly Csaba on Friday, March 22, 2019

(MTI)

Iratkozzon fel hírlevelünkre