Hús-vér példaképek

A karrierje csúcsán álló modell akkor is bombasztikusan nézett ki, amikor magára szedett néhány kilót. Lehet, hogy még jobban, mint előtte. Vajon az elénk festett modellek nem rombolják le az önértékelésünket, akár társas kapcsolatainkat? Harmati Dóra írását szemlézzük.

Sajnos a formabontó kifejezés ma leginkább azt takarja, hogy valaki nem a megszokott anorexia-vékony alkat. Palvin Barbarát az utóbbi időben rengeteg támadás érte, amiért a modelliparban az elfogadottnál több kiló tette nőiessé a megjelenését – vélekedik Harmati Dóra, védelmébe véve a magyar modell lányt, akit a Victoria’s Secret hivatalosan is képviselői közé fogadott.

A cikk szerzője aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy a mai serdülő lányokban milyen kisebbrendűségi érzés alakul ki  az extrán vékony modellek megjelenése miatt. A legtöbbjük idejekorán fogyókúrába kezd, hogy a példaként maga előtt látott méreteket elérje.

Harmati Dóra a Bibliából vett idézettel nyomatékosít, hogy mennyire fontos jónak és szépnek elfogadni a Teremtő által ajándékba kapott és megformált testünket (Zsolt 139,13-14). Fontosnak tartja, hogy a mai serdülők, és akár mi magunk is reális követendő példákat találjunk magunknak: „vegyük magunkat körül hús-vér példaképekkel, mert ők alkotják a többséget! Ők tudják elmondani és eléd élni azt, hogyan lehet nőként megtalálni a boldogulás útját. Mert szükségünk van a formabontó, valóságos példaképekre”.

A teljes írás itt olvasható.

(Forrás: 777blog.hu; Fotó: Instagram)

Iratkozzon fel hírlevelünkre