A teremtésvédelemről Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén

Dr. Ternyák Csaba érsek 2017-ben március 25-ére, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepére teremtésvédelmi napot hirdetett az Egri Főegyházmegyében. E napon az egyházmegye intézményei számos akcióval hívják fel a közvélemény figyelmét a teremtett világ védelmének fontosságára, mely kezdeményezéshez a KÉSZ is csatlakozik, mert vallja, hogy hitéből és keresztségéből fakadóan minden keresztény ember felelős a környezet megóvásáért.

A világ mérvadó tudósai ma már egyetértenek abban, hogy súlyos ökológiai válsággal nézünk szembe, melynek oka az ember környezetromboló tevékenysége. A természet fokozatos pusztulása, a klímaváltozás mindannyiunk számára érezhető realitás.

E kihívásra cselekvően kell válaszolnunk. Javasoljuk tehát a KÉSZ-csoportok számára, hogy Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájában, vagy a KÉSZ Idők jelei programjában megfogalmazottakra támaszkodva vegyék fel a kapcsolatot az önkormányzattal, más intézményekkel és szervezetekkel. Velük együttműködve mutassanak példát közös otthonunk, a teremtett világ megóvására és az eddig okozott károk felszámolására.

Legyen a közös jelszavunk: fenntarthatóság, környezettudatosság, teremtésvédelem!

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége közleménye

Iratkozzon fel hírlevelünkre