Ökumenikus kampány indult az egy százalékért

Egyetlen csepp segítség végtelen lehetőséget teremt – hangsúlyozza a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa, amelynek tizenegy tagegyháza közösen kéri a személyi jövedelemadó felajánlható részét.

Évek óta látjuk azt a tavaly felerősödött tendenciát, hogy miközben a jó célra felajánlott összeg növekszik, a felajánlók száma csökken – nyilatkozta a személyi jövedelemadó egy százalékának felajánlása kapcsán a reformatus.hu-nak Fischl Vilmos. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke abban bízik, hogy a tizenegy bevett egyház, amelyek a MEÖT tagjai, együtt eredményesebben szólítják meg az embereket. A tagegyházak egy része ugyanis közös kampányt indított, melynek keretében öt protestáns, egy anglikán és öt ortodox felekezet azt üzeni, hogy 

„Egyetlen csepp segítség végtelen lehetőséget teremt.”

Fischl Vilmos hangsúlyozta: ahogy a sok kis csepp áztatta földből egy terebélyes fa tud kinőni, sok ember felajánlásából rengeteg mindent meg lehet valósítani. Azzal szeretnénk megkeresni, megszólítani és motiválni az embereket, hogy ők is hozzájárulhatnak ahhoz, hogy mindaz a sokrétű társadalmi szerepvállalás megvalósuljon, amely a keresztény egyházak szolgálatát jellemzi – mutatott rá az elnök.

Mivel a civil egy százalékkal lehetőség nyílik arra is, hogy a MEÖT munkáját támogassuk, a református lelkész a szervezetet bemutatva kitért arra: tizenegy bevett egyház szövetségeként, ha összeszámoljuk azok tagjait, akkor legalább egymillió-nyolcszázezer embert képviselnek, így, ha tetszik, az egyik legnagyobb civil szervezetként vannak jelen az országban.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre