Egy videó, amiben megsemmisül a svéd képmutatás

4 perc 38 másodperces videón mutatjuk meg, hogyan működik a svéd szolidaritás, ha egy migráns befogadásáról van szó.

Az elmúlt években mást se lehet hallani a Skandináv országokból, különösen Svédországból, hogy Kelet-Közép Európa politikusai populisták. Szemben a felvilágosult nyugattal, ahol a politikusok és az emberek őszinték kedvesek – és persze gondolatolvasók is. A most következő videóval ezt nagyjából zárójelbe is tehetjük.

Tényleg akarnak az emberek migránsokat hívni otthonaikba?

Egészen mást gondol az utca embere egy bevándorló befogadásáról amíg csak elméleti síkon közelítik meg a kérdést. Rögtön megváltoznak a vélemények ha konkrétum kerül szóba…

Posted by Reaktor on Monday, March 18, 2019

 

A kérdések nem bonyolultak, és a válaszok sem, de mégis meghökkentő mennyire más a valóság, mint ahogy azt belénk, az EU polgáraiba sulykolják. A videó nagyjából egyharmadáig a szokásos tánc zajlik a kérdések körül:

„Mit gondol az elmúlt években zajló, Svédországba áramló menekülthullámról?”

„Befogadna e egy menekültet az otthonába?”

Aztán egyszer csak feltűnik Ali. Akit a példa kedvéért ezúttal ténylegesen be is kéne fogadni, nem csak beszélni a befogadásáról. Ki nem találnák, de kivétel nélkül hirtelen mindenki meggondolta magát. Kivétel nélkül.

A kifogások különbözőek ugyan, de valljuk meg, nem túl életszerű dolog az, hogy egy vadidegent egyszer csak az utcáról az otthonunkba tukmálnak. DE (!) akkor nem is kell dagadó mellkassal büszkén hangoztatni, hogy persze, miért ne fogadnék be egy menekültet?!?

Ha nem is nézzük meg a teljes videót, 3.29-ig mindenképpen érdemes eltekerni. A svéd középkorú úriember nyerte ugyanis a hét legviccesebb (rögtönzött) kifogás díját:

„Hogy ma? Nem, ma nem lenne túl jó, mert a lányom hányt, és a családom többi tagja is használhatatlan. Elvileg jöhetne.”

Populizmus = őszinteség (?)

Svéd liberalizmus = populizmus (?)

 

Forrás: https://www.facebook.com/reaktorblog/videos/425891264842386/

Iratkozzon fel hírlevelünkre