Szemvizsgálatra mehetnek az ellenzéki portálok

A Népszava és még jónéhány baloldali hírportál és Facebook-oldal (amelyeknek a listája csak bővül) arról számolt be a mai Európai Tanács-találkozó kapcsán, hogy Macron levegőnek nézte Orbánt. Azonban ha ők így látták, akkor lehet szemorvoshoz kellene fordulniuk...

A Népszava ezt írta:

„Amint egy, a Twitterre felkerült felvétel is bizonyítja, az ülésre megérkező Emmanuel Macron francia köztársasági elnök egyszerűen levegőnek nézte a magyar miniszterelnököt. Amikor Macron megérkezett, kezét Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnökének vállára tette, Katrín Jakobsdóttir izlandi miniszterelnöknek nagy puszikat adott. Junckerhez hasonlóan üdvözölte Mateusz Morawiecki lengyel kormányfőt, különösen szívélyesen parolázott Jean Michel belga miniszterelnökkel, majd Leo Varadkar ír kormányfővel. A belga és a lengyel kormányfő között ülő Orbánt azonban kimaradt a köszöntésből, amit a magyar miniszterelnök láthatóan némiképp zavartan vett tudomásul.”

A leírtak kapcsán két apró hiba van: Orbán nem maradt ki a köszöntésből, és ennek köszönhetően nem is vehette ezt zavartan tudomásul. 

Az esetről az alábbi videó készült:

Ha alaposan megnézzük a videót és nem hiszünk a hatásvadász címeknek, akkor láthatjuk, hogy a francia elnök Orbán Viktor mellett elhaladva először a miniszterelnök bal vállára teszi a kezét – erre reagálva fordul felé Orbán – és csak utána fog kezet a melletti ülő belga miniszterelnökkel. 

Hogy is szokás mondani? A gyűlölet elvakít! 

Iratkozzon fel hírlevelünkre