Van egy „víruskereső programunk”, amely nagyon érzékeny a szabadságra

Hölvényi György európai parlamenti képviselő, KDNP Nemzetközi Igazgató felszólalása az Európai Néppárt 2019. március 20-i közgyűlésén.

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselőjeként egy olyan magyar pártból jövök, amely Kelet-közép Európából az elsők között csatlakozott az Európai Néppárthoz a rendszerváltozás idején. Azóta is ez a pártcsalád határozza meg európai politikánkat. A ’90-es évek elején az Európai Néppártban a legnagyobb feladatunk volt, hogy felszámoljuk a kommunizmus évtizedeinek következményeit a gazdasági és társadalmi életben, és Európa keleti térségében egy hiteles, keresztény értékeken alapuló politikát alakítsunk ki.

A Fidesz csak a ’90-es évek második felében csatlakozott az EPP-hez. Biztosan elmondhatom Önöknek: a Fidesz Orbán Viktor vezetésével beteljesítette az emberek reményét a valódi politikai rendszerváltoztatás kiteljesítésével. A posztkommunista nómenklatúra eltűnését követően az országnak meg kellett találnia saját identitását és szabadságát.

Többen Önök közül ma ennek a rendszerváltó pártnak a kizárását kezdeményezik. Létezhetnek különböző politikai vélemények, akár hibák is előfordulhatnak, és akár különböző „tánciskolákba” is járhattunk. De senki sem vonhatja kétségbe, hogy a Fidesz nemcsak a magyarok, hanem több millió kelet-közép európai polgár azon vágyát valósította meg, hogy lehetséges a valódi rendszerváltás.

Ez a párt Orbán Viktor vezetésével, valamint saját pártommal szövetségben három választást nyert meg kétharmados többséggel az elmúlt évtizedben. Ezzel ellentétben számos testvérpártunk jelentősen meggyengült, és kényszerült koalíciókötésre annak az árán, hogy ezzel részben elveszítették politikai identitásukat.

Meggyőződésem, hogy a Fidesz nélkül az Európa Néppárt lényegesen kevesebb lenne, mint a Fidesszel együtt.

Az EPP-re leselkedő valódi veszélyt nem a Fidesz jelenti, hanem a baloldali politikai csoportok által állított „csapdák”.

Nekünk, közép-európaiaknak van egy „víruskereső programunk”, amely nagyon érzékeny a szabadságra, a függetlenségre és az erős identitásra, ill. mindezek hiányára. Ez nemcsak Közép-Európa, hanem egész Európa számára komoly értéket jelent. Használják ki ezt a víruskereső rendszert saját maguk is!

Nekünk kelet- és nyugat-európaiaknak együtt kell dolgoznunk azért, hogy elkerüljük a bibliai Jelenések könyve által megfogalmazottakat: „De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból.” Jel. 3:15-16

Iratkozzon fel hírlevelünkre