Újabb Jobbikos hazugság tört a felszínre

Újabb Jobbikos hazugság tört a felszínre.

Mirkóczki Ádámmal nagyinterjú készült a Mandineren. A Jobbik szóvivője amellett, hogy letagadja a Jobbik korábbi antiszemita és rasszista megnyilvánulásait, arról sem mond igazat, hogy milyen politikát folytatott korábban pártja.

Mirkóczki a Jobbik antiszemitizmusáról azt mondja: „Elhangzottak jobbikosoktól nagyon kemény, adott esetben másokat sértő megnyilatkozások, de ezeket nem azért mondták, mert azt komolyan is gondolták, hanem azért, hogy a téma ott legyen a hírekben“.

Ez lehet az új jobbikos panelmondat az antiszemita vádakra, ugyanis nem ez az első alkalom, hogy a párt egyik tagja megpróbálja kicsinyíteni a korábban elkövetett bűnöket. Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője néhány héttel ezelőtt adott interjújában ugyanerre utalt, amikor azt mondta:akkoriban tudatosan játszottunk rá az antiszemita érzelmekre“.

Bármennyire is próbálják leplezni, a sorozatos jobbikos botrányok arra engednek következtetni, hogy

a Jobbik ugyanaz az erőszakos és antiszemita párt, mint amelyik korábban volt.

Az egyetlen különbség, hogy ma már letagadják eddigi kijelentéseiket és cselekedeteiket, mert a baloldali szavazók felé nem tudnak másképpen közelíteni.

Hogy mennyire hatalomhajhászok, azt jól mutatja, hogy a Mirkóczki által adott friss interjúban például az is elhangzik, hogy szegregált oktatás alatt soha nem a cigány gyerekek oktatását értették. Mirkóczki szerint a programjuk csak teljesítményalapú szegregációról szólt.

Nézzük csak meg, hogy mennyire teljesítményalapú volt az a szegregáció, amiről a Jobbik beszélt korábban. A „Kimondjuk. Megoldjuk.” 2014-es Jobbik-programban önálló fejezetet szenteltek a magyar-cigány együttélésnek, amelyben külön pontként szerepelt a beilleszkedési nehézségekkel küzdő cigány gyermekek szegregálása. A Jobbik ekkor még azt vallotta, hogy vannak olyan esetek, amikor a szegregáció megoldás.

A Radikális változás című 2010-es programban is ugyanez szerepel. Itt a Vissza a cigányútról elnevezésű csomagban kapott helyet a cigány fiatalok oktatásának szegregációval való egyesítése.

Ennyit a Jobbik kétszínűségéről.

Iratkozzon fel hírlevelünkre