Soós Szilárd: A fiatalok nem találják helyüket az egyházban

Akkor teszünk a fiataljainkért a legtöbbet, ha a hitünket hittel éljük meg – írja a református lelkipásztor, aki szerint, bár a felépítményen lehet módosítani, az alapot nem változtathatjuk meg...

A bizalomvesztés az egyik ok, ami miatt a fiatalok ma jellemzően elhagyják a keresztény egyházakat – írja a Reposzton megjelent cikkében Soós Szilárd. A református lelkipásztor szerint ehhez a bizalomvesztéshez az is hozzájárul, ha – felekezetektől függetlenül – szemet hunyunk a visszásságok és visszaélések felett.

A fiatalok nem hiszik el, hogy a Bibliának van mondanivalója számukra, és releváns a hétköznapjaik szempontjából – írja a lelkipásztor. Problémaként azonosítja azt is, hogy nem érzik megfelelőnek a gyülekezeti kereteket. Olyan közösségeket kell tehát létrehoznunk, amelyek Isten törvényei, a Szentírás alapján a hétköznapokban is megtalálható hitet közvetítik.

Soós Szilárd ugyanakkor arra figyelmeztet; „lehet, hogy a felépítményen tudunk reszelni valamit, vagy kell is, de az alapot nem változtathatjuk meg. Jézus a Krisztus.”

Szoktuk mondani, hogy egy férfi akkor szereti igazán a gyerekét, ha szereti a gyereke anyját – idézi fel a bölcsességet a szerző, majd megállapítja: „talán némi áthallással akkor teszünk a fiataljainkért a legtöbbet, ha a hitünket hittel éljük meg, és másszuk a mi kis vagy nagy sziklánkat. Ha szeretjük Istent, és Jézus segítségével ezt megéljük.”

Soós Szilárd jegyzete ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre