Több mint 150 templom kapott működési engedélyt Egyiptomban

A Nílus-menti ország miniszterelnöksége által felállított bizottság jóváhagyta százötvenhat, már felépített kopt templom működését. Ezzel összesen közel nyolcszáz keresztény templom működését engedélyezték az elmúlt két évben.

Nader Saad, az egyiptomi miniszterelnökség szóvivője szerint a keresztény egyházi ingatlanok helyzetének rendezéséért felállított bizottság az elmúlt két hónapban újabb százötvenhat keresztény intézmény működési kérelmét bírálta el pozitívan.

A bizottság jelentése szerint elviekben az összes intézmény azonnal megnyithatna, kivéve tizenhét templom és a hozzá tartozó épületek, amiknek statikai tervrajzának hiánypótlását rendelték el.

A miniszterelnökség szóvivője szerint a kopt keresztény közösségektől türelmet kérnek, és a hivatalos engedélyek kibocsájtását négy hónappal elhalasztják, hogy a helyi rendvédelmi erők fel tudjanak készülni a templomok biztosítására – közölte a linga.org.

A keresztény intézmények működéséért felelős bizottságot 2016-ban, törvény alapján hozták létre. A bizottság feladata, hogy az elmúlt években állami engedélyek nélkül épült templomokat és más egyházi ingatlanokat megvizsgálja, feltárva, hogy megfelelnek-e az építkezési előírásoknak és követelményeknek. A bizottság ez idáig hétszáznyolcvanhárom templom működési engedélyét bocsájtotta ki.

Kassab Adonis

Iratkozzon fel hírlevelünkre