Dr. Latorcai János: Nőnapi jókívánságok

Az alábbiakban az Országgyűlés alelnökének, a Kereszténydemokrata Néppárt Országos Választmánya elnökének nőnapi gondolatait közöljük.

Szent Ágoston szerint a Paradicsomban Ádámot nem gyötörte sem betegség, sem fájdalom. Nem éhezett, nem szomjazott, a munka édes és kellemes volt számára. Ennek ellenére valami mégis hiányzott az életéből: nem talált segítőtársat, aki hasonló lett volna hozzá. Ezt látva az Úristen Ádám oldalcsontjából megalkotta Évát.

A Teremtő döntésével Éva Ádám élettársává, egyenlő párjává vált, ugyanakkor azáltal, hogy Ádám testéből vétetett, egy két emberből összetevődő misztikus szövetség is létrejött. E szövetségnek a megőrzése és kiteljesítése az emberiség történetében sohasem volt egyszerű, de ma talán az eddigieknél is nagyobb kihívások érik.

Az egyenlőség túlhangsúlyozása, amely nem egyszer már a nemek tagadását is jelenti, végeredményben a nőiesség, a női erények elutasításához vezet.

Meggyőződésem, hogy ez a gondolkodásmód történelmi zsákutca. A férfiaknak nem szabad nővé, a nőknek pedig férfivá válniuk, hanem sajátos erényeikkel közösen kell gazdagabbá és jobbá tenni világunkat.

 

A nőnap alkalmából minden kedves női olvasónak azt kívánom, hogy bízzanak magukban, óvják és őrizzék nőiességüket, legyenek büszkék női erényeikre, azokra az értékekre, amelyek a jövőt és a megmaradást évezredeken át biztosították és biztosítják mindannyiunk számára.

KDNP és Frakciója

Iratkozzon fel hírlevelünkre