Két nővel kapták rajta a texasi “prófétát”

Joshua Holmes, internetes hitszónok és önjelölt próféta az elmúlt hónapokban vált híressé megnyilvánulásaival. Női követőinek egy része nemes egyszerűséggel csak úgy hívta őt, "a megtestesült Jézus". Egy igen kínos videó került napvilágra, melyen sokak kedvenc prófétája két nővel lép intim testi kapcsolatba - egyikük sem Holmes felesége.

Larry Reid közölte a múlt szerdai televízióműsorában, hogy elküldték számára a szóban forgó szexvideót. Azóta a felvételeket Twitteren, Youtube-on és a The Christian Poston is megosztották.

Joshua Holmes egyébként egy lehengerlő személyiség. A lelkészt rengeteg kritika érte az ortodox kereszténységtől való éles eltávolodása miatt, a követői azonban úgy tekintenek rá, mint a megtestesült Jézusra, mivel gyógyít és “pénzcsodákat” is művel.

“Ti gyűlölködők, akik nem ismeritek Joshua Holmes prófétát, nincs veletek a Szentlélek. Ez az összes mondanivalóm számotokra” – jelentette ki egy fiatal nő egy Facebookon megjelent videóban, amiben a Holmest ért kritikák ellen kelt fel. “Ő a megtestesült Jézus. Nagyon is kézzelfogható. Az Isten ereje van vele.”

Holmes a múlt hónapban volt a The Word Network csatorna vendége, ahol arról prófétált homályosan, hogy milyen lesz a 2019-es év.

Néhány volt Holmes-követő azonban a közösségi médiában elmondta, hogy a szónok egy csaló és – többek közt – azzal is megvádolta, hogy a gyülekezetéből több nővel is együtt volt, annak ellenére, hogy nős családapa.

Holmes nem reagált azonnal az őt ért vádakra, nem kommentálta a róla készült videót. David Sheffield, a Word Network igazgatója sem reagált azzal kapcsolatban, hogy továbbra is műsoron fogják-e tartani Holmest, az egyébként fekete keresztény célközönséget kiszolgáló csatornán, jelentette a The Christian Post.

Egy nemrégiben közzétett videóban Holmes elmondta, hogy a mostani helyzet ellenére a követőit megóvja a szegénységtől, és segít nekik abban, nehogy újabb bűnöket kövessenek el.

“Arról beszélek, hogy az Isten, a próféta és az angyalok kedvére kell tenni. Ha megérted ezt a három dolgot, sose leszel leégve, és soha többé nem követsz el bűnt az életedben. Soha többé nem vétkezel, ha ezt megtanulod”- állítja Holmes a videóban.

Joshua Holmes személyéről, származásáról elég keveset tudni, még a – mostanra már lelőtt – weboldalán is csak nagyon kevés dolog volt elérhető róla. Az oldalon egyébként meg lehetett venni Holmes próféciákról szóló könyvét, átszámítva, darabonként nagyjából 30 000 forintnak megfelelő összegért.

Varga Gergő Zoltán

 

Kép forrása: The Christian Post

Iratkozzon fel hírlevelünkre