Ismeretlenek a kőhegyi keresztre firkálták az ellenzéki mémet

A budaörsi Kőhegy keresztje alá ismeretlenek felfirkálták az ellenzék körében nagy népszerűségnek örvendő trágárságot: az O1G-t.

„Vannak, akik szerint ez a kőhegyi keresztre való. Szerintünk, és biztosak vagyunk abban, hogy nem vagyunk egyedül a véleményünkkel, ez sem, és más falfirka sem való egy keresztény szimbólumra, ami ráadásul Budaörs egyik emblematikus helye. ☹️” – olvasható a Kőhegy Facebook oldalának szerda reggeli bejegyzésében.

Az ügyben megkérdeztük Hollik István kormányszóvivőt, a KDNP országgyűlési képviselőjét.

„Ez az eset újabb bizonyítéka annak, hogy az ellenzékiek nem tisztelnek senkit és semmit” – reagált a vasarnap.hu-nak a politikus. A kereszténydemokrata képviselő elmondta, hogy nem ez az első alkalom, tavaly decemberben hasonló incidens történt, amikor a parlament előtt felállított karácsonyfát nem tisztelték, most pedig egy keresztény szimbólumot rongáltak. „Sajnos úgy látszik, ide vezet az a fajta agresszív és a törvényeket sokszor áthágó viselkedés, amit az ellenzék politikusai képviselnek” – fűzte hozzá.

A kormányszóvivő szerint pontosan ezért nem véletlen az sem, hogy az ellenzéki erőkkel szimpatizáló politikai aktivisták ugyanígy cselekszenek.

„Úgy gondolom, hogy a politikai véleménynyilvánításnak számos formája és eszköze van, ami egy demokráciában megengedett, ez azonban nem tartozik közéjük” – fogalmazott.

A kormányszóvivő azt is hangsúlyozta, hogy a kereszténység ennél jóval durvább támadásokat is túlélt már a történelem során. „A helyén kell tudni kezelni ezt az esetet is, néhány politikailag fűtött személy akciója volt ez, nem érdemes ennél többet foglalkozni az egésszel” –  zárta mondandóját Hollik István.

(Kiemelt kép: Facebook)

Iratkozzon fel hírlevelünkre