Böjte Csaba: „Isten azt szeretné, hogy jókedvű legyen az életünk!”

Isten örömteli, boldog életre hív minket, amikor pedig a tükörbe nézünk, az általa teremtett csodát láthatjuk.

Az imádság erejét már a tudomány is kimutatja – mutat rá Böjte Csaba a Képmásnak adott interjúban. A ferences szerzetes arra figyelmeztet, a test a Szentírás szerint a lélek temploma, ezért rendben kell tartanunk. Mint mondja, most, farsang idején különösen is aktuális az üzenet, miszerint mindent jókedvvel végezhetünk.

„Isten azt szeretné, hogy jókedv, tánc legyen az életünk!

Fontos egy jókedvű kártyaparti, egy pohár bor melletti beszélgetés!” – mondja Csaba testvér, aki szerint a gyermek Jézus vidámsága kell, hogy vezessen bennünket.

Újra felhívta a figyelmünket arra, hogy Isten nem teremt selejtet. „Csoda a magyar ember, és csoda minden ember a világon”, amikor pedig tükörbe nézünk, ezt a csodát kell látnunk.

Hozzátette: bíznunk kell egymásban, bátornak kell lennünk, hogy emberi kapcsolatokat építsünk. „A Szentlélek bátorságot ad a szívünkbe, ezzel a bátorsággal élhetjük meg a kapcsolatainkat is.” 

Csaba testvér úgy látja, a szeretet parancsa valójában egyszerű és megvalósítható. „A jó Isten azt szeretné, hogy boldogok legyünk, és a boldogságban kiteljesedjünk.”

A teljes interjú ide kattintva olvasható.

Iratkozzon fel hírlevelünkre