Andrew Brunson: a magyarok bátran szembe szállnak a liberális elitekkel

Példamutató, bátor politikának nevezte az Orbán-kormány keresztény értékek melletti elköteleződését Andrew Brunson amerikai presbiteriánus lelkész a Magyar Nemzetnek nyilatkozva.

Példamutató, bátor politikának nevezte az Orbán-kormány keresztény értékek melletti elköteleződését Andrew Brunson amerikai presbiteriánus lelkész, aki nemrégiben ünnepélyes keretek között, Washingtonban tette le a magyar állampolgársági esküt

A Magyar Nemzetnek nyilatkozva a vallásszabadságért kiálló lelkész kifejtette; törökországi szolgálata alatt közösségével segítették a Szíriából érkező menekülteket, akik a humanitárius válság elől menekülve hagyták el szülőföldjüket. “A fizikai segítség mellett a menekültek spirituális igényeiről is igyekeztünk gondoskodni, hiszen Szíriában nem volt lehetőségük hallgatni az Igét. Az is fontos célunk volt, hogy ne Európa felé vegyék az irányt, hanem a hazájukba térjenek vissza, és ott erősítsék a keresztény közösségeket” – mondta a lapnak.

A muzulmán országok nem túl nyitottak a kereszténység iránt, és az utóbbi években még kedvezőtlenebbé vált a politikai klíma az iszlám hitű államokban – fejtette ki Andrew Brunson. 

A lelkész méltatta a Hungary Helps Programot. Bölcsnek tartom azt a megközelítést, amely a Közel-Keleten a keresztény közösségek újjáépítésére fókuszál, s így hozzájárul ahhoz, hogy a menekültek hazájukban élhessék le az életüket – mondta. Mint rámutatott, tapasztalatai szerint a nemzetközi segélymunkákban résztvevők nagyrészt ismerik és helyeslik a programot, ahogyan az üldözött keresztények megsegítésére létrehozott államtitkárság tevékenységét is.

Bátor lépés volt a magyar kormány részéről, hogy a keresztény értékek védelme mellett kötelezte el magát, hiszen ezzel markánsan szembeszállt a progresszív, liberális elitekkel – nyilatkozta Andrew Brunson. 

Forrás: Magyar Nemzet

Kép: Christian Headlines

Iratkozzon fel hírlevelünkre