Sokan vannak, mint az oroszok?

Vagy mégsem? 1800 és 1910 között Oroszország lakossága 36 millióról 161 millióra nőtt, s ki tudja mennyi lenne mára, ha nem lett volna két világháború.

Napjainkra azonban Oroszország demográfiai helyzete az egyik legnehezebb a világon, a születések száma 1999-ben érte el a mélypontot.

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin szerdán tartott évértékelő beszédében kísértetiesen hasonló családpolitikai intézkedésterveket mondott el, mint Orbán Viktor február 10-én.

A demográfia visszaesése ellen az orosz elnök kezdeményezte a gyermekvállalási támogatásban részesülő családok körének kiszélesítését, a sokgyermekes családok adóterheinek enyhítését és a bölcsődei férőhelyek bővítését.

Az európai nagyhatalom kis országunk kormányának példáját követi a népességnövekedés érdekében, hiszen Putyin intézkedései sok ponton egyeznek az új magyar családvédelmi akciótervvel.

Orbán Viktor évértékelőjén bejelentett 2019-es családtámogatási rendszer

Az orosz vezető szerint 2023-2024-re Oroszországban helyreállhat a természetes népszaporulat és a javulást a lakosságnak már az idén meg kell éreznie.

Iratkozzon fel hírlevelünkre