Kardosné Gyurkó Katalin: Amikor igent mondunk az életre, magunkat is értékeljük

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért legfrissebb közvélemény-kutatásából kiderül, hogy a kisgyermekes anyák kétharmada kihasználná a Családvédelmi Akcióterv lehetőségeit. A kutatás eredményei összességében olyan képet tárnak elénk, mely egyértelműen jelzi: jó irányba haladunk.

A Családvédelmi Akcióterv 7 pontját korábban több ízben is bemutattuk, tartalma már közismert. A fent említett kutatás eredménye egyértelműen megerősíti, hogy jó az a társadalompolitika, mely szerint Magyarország jövője a gyermekekben, a családokban rejlik. A családpolitikai intézkedésekkel kapcsolatban ezúttal Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) elnöke mondta el gondolatait nekünk.

A NOE elnöke a Családvédelmi Akcióterv bejelentésekor magára a programra Hamupipőke üvegcipellőjeként asszociált:

mindenki elkezdte felpróbálni.

Az emberek feltették maguknak a kérdést: vajon én beleférek? S kiderült, hogy nem annyira merev az üvegcipellő; nyíltak lehetőségek, például elvált, de újraházasodott is igénybe veheti a támogatásokat” – fejtette ki Kardosné Gyurkó Katalin.

Ahogy léteznek azok, akik elkötelezettek a gyermekvállalás irányába, úgy képviselteti magát az a csoport is, amely hangosan szembemegy a családpolitikai intézkedésekkel. Nem célunk és nem is feladatunk megítélni azokat, akik hangosan tiltakozva ellenzik a családvédelmi programot, ugyanakkor „a tiltakozás mögött különböző mélyebb okok húzódhatnak azokban az emberekben, akik azt mondják a családra: nem”.

Látnunk kell, hogy egy gyermek megtestesíti az élet értelmét:

aki gyermeket vállal, az tovább örökíti az életet, hiszen általuk tovább megy az élet. 

Iratkozzon fel hírlevelünkre