“Kis ország, nagy szívvel: Európa jövőjét Budapesten írják”

A kontinens megújulása a magyar családtámogatási rendszerrel és migrációs politikával kezdődik.

Azbej Tristan
vasárnap.hu

Túlzás nélkül történelmi jelentőségű bejelentésnek lehettünk tanúi vasárnap. Orbán Viktor miniszterelnök a magyar családok megerősítésére létrehozott támogatási programot ismertette évértékelő beszédében.

A reakciók igazolták, hogy ez az akcióterv nemcsak magyar viszonylatban jelent politikai szenzációt, de nemzetközi szinten is úttörőnek számít: nem véletlen, hogy az Orbán-kormányt egyébként gyakran bíráló Financial Times címlapon foglalkozott az évértékelőt követő napon a családvédelmi programmal.

A helyzet az, hogy nagy tettek vannak születőben, mert a magyar kormány meri bátran képviselni a magyar emberek érdekeit a brüsszeli elvárásokkal szemben, amelyek a Soros-tervnek megfelelően bevándorló-kontinenssé tennék Európát. 

A családvédelmi program konkrét része, hogy minden gyermeket vállaló család anyagilag is jobban jár, a korábbi támogatásokhoz képest is. A részletek beszédesek, érdemes azokat megismernie mindenkinek, hogy lássa, a magyar kormány komolyan gondolja: a magyar nemzet gyarapodását, csak a magyar emberek biztosíthatják.

Fontos látni azt is, hogy ez a támogatás nemcsak anyagi, de szellemi megbecsülése is a magyar családoknak. Politikai hitvallás ez a családok mellett, amely azt a határozott üzenetet juttatja kifejezésre, hogy a magyar kormány a magyar családok oldalán / pártján áll. 

És éppen ez a magyar kormány válasza az Európára kényszerített bevándorlásra: a magyar családok támogatása. Világos az üzenet: így is lehet csinálni. Ez tehát a magyar kormány migrációs politikájának két fő pillére: a helyben segítés – mert nem a bajt kell Európába hozni, hanem a segítséget kell odavinni, ahol a baj van – és a családtámogatás.

„Csak akkor születtek nagy dolgok,
Ha bátrak voltak, akik mertek
S ha százszor tudtak bátrak lenni,
Százszor bátrak és viharvertek.”

 

Forrás: vasarnap.hu (kép)

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre