Világrekordot döntöttek a törpök

Hupikék törpikének öltözött, fehér sapkás, kékre sminkelt emberek lepték el a dél-németországi Lauchringent. Az eddigi legnagyobb 2762 fős "törp" találkozójával megdőlt a tíz évvel ezelőtti világrekord.

Az előző rekordot 2009-ben diákok állították fel Walesben. Az akkori találkozón 2510-en vettek részt. A Németoszági Rekordok Intézete megerősítette, hogy ezt a számot sikerült meghaladni a mostani rendezvénnyel, amelyet egy lauchringeni egyesület szervezett. Ez a baráti társaságból alakult egyesület 2016 februárjában egyszer már megpróbálkozott a rekord elérésével. Akkor a szomszédos Waldshut-Tiengen településen 2149 “hupikék törpöt” számláltak, de egy új rekordhoz még kevesen voltak.   

A szervezők egyik szóvivője szerint ezúttal számos család érkezett gyerekekkel, ami jelentősen megnövelte a résztvevők számát a három évvel korábbi rendezvényhez képest. A 7700 lakosú Lauchringenből így vált egy napra Aprajafalva.  

 A szervezők szerint a rekordkísérlet felállításánál szigorúak a követelmények: csak azokat a résztvevőket lehet az összlétszámba belevenni, akik törpnek öltöztek, és a csoportos fotón is láthatóak. Ezen felül a kék smink vagy megfelelő kosztüm, ahogy a törpsapka is elengedhetetlen.

A szóvivő tájékoztatása szerint a mókás akcióból származó bevételeket, korábbiakhoz hasonlóan a térségben szociális célokra fordítják.   

A világhírűvé vált Hupikék törpikék tavaly ünnepelték hatvanadik évfordulójukat. A mesefigurák megálmodója, Pierre Culliford, alias Peyó jóvoltából először 1958 őszén tűntek fel egy belga képregénymagazinban Johan és Pirlouit (magyarul Janó és Bibice) középkori mesehősök partnereiként, eredetileg Schtroumpf néven.

(MTI)   Fotó: facebook.com

Iratkozzon fel hírlevelünkre