Újabb magyar világrekord született!

A magyar költészet napja alkalmából felállította az egyéni versmondás világrekordját Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke, közösen az egyesület művészeivel és a csatlakozó sztárokkal.

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész az egyéni versmondás világrekordját készül felállítani

A rekordkísérlet április 11-én 10:00-kor indult és április 12-én 10 óra után 2 és fél perccel zárult.

Furcsán érzem magam, hatalmas nagy a fáradtság, de a vége nagyon katartikus pillanat volt, mindenki elpityeredett” – mondta lapunknak Lutter Imre a világrekord megdöntése után.

Szerkesztőségünk még csütörtökön, éppen a program félidejében látogatott el az eseményre, akkor az előadóművészen fáradtság nyomai alig látszódtak. A program szigorú volt, minden óra utolsó öt percében lehetett csak pihennie, ilyenkor főként meghívott sztárvendégek szavaltak helyette.

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész az egyéni versmondás világrekordját készül felállítani. A pár perces szünetben egy kisebb masszázsra is sor került.

Lutter Imre megkeresésünkre elmondta, igazán arra büszke, hogy nem hangzott el kétszer ugyanaz a mű, és kizárólag magyar alkotásokat szavalt el. Hozzátette, öröm volt megtapasztalni, hogy a nézők és érdeklődők minden korosztályból jelen voltak az eseményen.

Lutter Imre Radnóti-díjas előadóművész az egyéni versmondás világrekordját készül felállítani. Gerendás Péter Liszt-díjas zeneszerző-előadóművész zenél az egyik óra szünetében.

Elmondása szerint folyamatosan telt ház volt az előadás során, csak a hajnali órákban voltak kevesebben, ami ugyan megpróbáltatás elé állította a művészt, de kitartása nem volt hiábavaló, végül ugyanis sikeresen felállította az új egyéni versmondás világrekordját.

A rendezvénynek azonban más célja is volt: az, hogy amikor a látogatók belépnek, egy olyan művészi élménnyel gazdagodjanak, amelynek köszönhetően képesek lesznek a vers szeretetét tovább vinni – mondta Lutter Imre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre