A Dunakanyarban élők többsége nem támogatja az Air Race-t

Nem támogatta a Dunakanyarban élők többsége azt, hogy Budapest helyett a térségben legyen a Red Bull Air Race. A júliusra tervezett műrepülő-verseny lehetséges helyszínével kapcsolatban Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője indított szavazást a közösségi oldalán.

Mint, ahogy arról korábban beszámoltunk, a főváros nem ad engedélyt a júliusra Budapestre tervezett Red Bull Air Race-re. A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a budapesti lakosság észrevételeinek és érdekeinek figyelembe vételével Tarlós István főpolgármester – Láng Zsolt bizottsági elnökkel egyetértésben – arról tájékoztatta a Red Bull Air Race szervezőit, hogy a rendezvény körülményeinek elégtelensége miatt a főváros nem tudja az engedélyeket kiadni az ez év júliusra tervezett eseményre.

A főpolgármester alternatívaként javasolta a szervezőknek megvizsgálni a Dunakanyar vagy valamely nagyobb magyarországi tó környékét.

Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője szavazást kezdeményezett közösségi oldalán. A lakosságtól azt kérdezte, támogatnák-e, hogy idén Budapest helyett a Dunakanyarban legyen a Red Bull Air Race?

Rétvári Bence az szavazás lezárása után vasárnap azt írta, képviselőként fontosnak tartotta, hogy erről a kérdésről minden érintett elmondhassa a véleményét, mely számára országgyűlési képviselőként is iránymutatóul szolgál.

Megköszönte a több mint 5700 szavazó, és több mint 300 kommentelő mindegyikének, hogy véleményt nyilvánított.

A végeredmény alapján 41 százaléka támogatta, míg 59 százaléka ellenezte a verseny dunakanyari megvalósítását. A többség érezhetően a nyugalom, a természet és a csend megőrzését tartotta fontosabbnak.

Rétvári Bence azt ígérte, ennek megfelelően fogja képviselni a körzet érdekeit a továbbiakban is.

Iratkozzon fel hírlevelünkre