Kolbásztöltő fesztivál és nagymamák finomságai Kaposváron

Bíró Éva elmondta: a Kaposvári Nagypiac  időről időre rendezvényeket szervez azzal a céllal, hogy a helyi kistermelőket, őstermelőket, a helyben készült termékeket népszerűsítse. A hurka- és kolbászfesztiválhoz immár harmadik alkalommal kapcsolódnak a kaposvári nagymamák a házi készítésű süteményeikkel – tette hozzá a szervező.

A házi sütik arzenálja mindig közkedvelt. Az idén annyiban többre vállalkoztak a nagymamák – egy helyi nyugdíjasklub képviseletében –, hogy a helyszínen gyúrják, dagasztják az utánozhatatlan forgácsfánkot.

A piac egy kiemelt helyén disznót – pontosabban féldisznót – dolgoznak fel, helyben sütik a zsírt, töltik a hurkát és a kolbászt. 

Minden piaci bérlőnk kipakol ilyenkor. Nincsenek egyforma ízek, ezért érdemes mindenbe belekóstolni egy picit


Hirdetés

– biztat kóstolásra mindenkit a fesztivál szervezője.

Jó a hangulat a Kaposvári Nagypiacon (Fotó: Mágó Armand)

A piacon kulturális programnak is helyet biztosítanak – Bíró Éva elmondása szerint éppen csak olyan léptékben, hogy a bevásárlást intézők nagy szatyraikkal még szívesen megálljanak. Csorba Csaba vőfély például a nyársdugás hagyományát mutatta be az érdeklődőknek, de a nyugdíjas egyesület dalárdája gondoskodik arról, hogy feldobja a kóstolók hangulatát. Harmonika kísérettel énekelnek farsangi vicces dalokat, körbejárva az egész piacot – számol be a program kulturális elemeiről a „Kaposvári nagyik sütijei” rendezvény és kolbászfesztivál szervezője.

(Vasárnap.hu; Fotó: Mágó Armand)

 

'Fel a tetejéhez' gomb