Bajnokok Ligája: csupa meglepetés, nyert a Real és a Spurs is

A legutóbbi három kiírásban győztes Real Madrid az Ajax Amsterdam otthonába látogatott, míg a Tottenham Hotspur a Borussia Dortmundot fogadta a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának első, szerda esti mérkőzésein.

Bár első ránézésre a Real Madrid győzelme nem jelent feltétlenül meglepetést, aki azonban nézte az első félidőt tudja, hogy az Ajax kétszer is igen közel állt a gólhoz. A hollandok 60 percen át dominálták a meccset, amiből egészen szenzációs első félidő alakult ki – és egy igen érdekes ítélet. A Bajnokok Ligájában a mostani kieséses szakasztól használják a videóbírót. Ennek első áldozata pedig vitathatatlanul az Ajax lett. Amikor ugyanis a 40. percben az Ajax a Real kapujába talált, a bíró – bár először megadta a gólt – később, hosszú percek után visszavonta azt les miatt.

A Real Madrid a II. félidőre magasabb fokozatra kapcsolt, aminek meg is lett az eredménye, a 60. percben megszerezték a vezetést. Az Ajax még egy szép kontra végén egyenlíteni tudott, ám a Real a hajrában bebiztosította a győzelmét

 

Végeredmény: Ajax Amsterdam – Real Madrid 1-2

 

A másik szerdai nyolcaddöntőben a Tottenham Hotspur rendkívül magabiztosan, 3-0-ra győzte le a Borussia Dortmund együttesét. A londoni Wembley Stadionban az első gólt szerző dél-koreai Szon Hung Min fantasztikus formában van – utóbbi 12 mérkőzésén összesen 11-szer volt eredményes. Ki kell azonban emelni a Spurst sújtó sorozatos sérülések miatt balszélsőként előléptetett Jan Vertonghent is, aki a gól mellett egy gólpaszt is jegyzett.

 

Végeredmény: Tottenham Hotspur – Borussia Dortmund 3-0

 

A visszavágókat március 5-én rendezik.

(Forrás: MTI)

 

 

 

 

Iratkozzon fel hírlevelünkre