180 ezren írták alá a Jézus-képregény elleni petíciót

Már több mint 180 ezren írták alá az S4C.News által kezdeményezett, a CitizenGO által felkarolt petíciót, amelyet angol, magyar és francia nyelven is elérhetnek az érdeklődők. Az akció célja, hogy a botrányos, Jézust valamiféle bugyuta karakterként ábrázoló, márciusra tervezett képregény-sorozatot vonja vissza a DC Comics.

Szombat reggelig 185 ezren írták alá az S4C.News által kezdeményezett petíciót, melynek célja, hogy a DC Comics vonja vissza a márciusra tervezett, Jézus Krisztust bugyuta szereplőként ábrázoló képregény-sorozatát. 

Miután az S4C.News angol nyelvű oldala január elején megjelentette a vonatkozó cikket, a CitizenGO amerikai szervezete felkarolta kezdeményezésünket. A petíciót elsőként az amerikaiak írhatták alá – illetve angol nyelven valójában bárki -, majd a civil szervezet magyarországi közössége és a szerkesztőség együttműködésével magyar nyelven is megfogalmaztuk követelésünket. 

Az istenkáromló, Jézus Krisztus alakját butuskának beállító sorozat sérti a keresztényeket. A történet alapja ugyanis, hogy az Úr Jézus kereszthalálát kudarcnak ítéli, ezt követően kétezer évig nem is engedi, hogy Krisztus információkat szerezzen a földi történésekről (vö. “…én pedig veletek vagyok minden nap a világ végéig”). 

Napjainkban azonban feltűnik egy földi szuperhős, aki felkelti az Úr érdeklődését és lelkesen mutatja Jézusnak: “látod, fiam, valami ilyesmire gondoltam veled kapcsolatban is!”. 

Ezt követően újra elküldi Jézust a Földre (innen a sorozat címe: Second Coming, azaz Második eljövetel), hogy tanuljon Sun Man-től. Jézus eközben igyekszik helyre tenni a dolgokat, mivel a sorozat szerint a keresztények két évezred alatt totálisan félreértelmezték tanítását.

Az S4C meggyőződése szerint egyetlen világvallás alapítóját sem szabad lebutított képregény-karakterként ábrázolni (a probléma nem is elsősorban a képregénnyel, sokkal inkább a lebutítással, a gúnnyal van). Mivel hivatásunk a keresztény értékek védelme, magától értetődő volt, hogy útjára indítjuk a petíciót. Nagy öröm számunkra, hogy ilyen sokan csatlakoztak már a felhívásunkhoz. Köszönet érte!

Ha még nem írta alá a petíciót, ide kattintva megteheti.

S4C.News

Iratkozzon fel hírlevelünkre