Horváth József: Veszélyesen meggyengült Nyugat-Európa immunrendszere

Az aktuális európai influenzajárványból kiindulva jegyzi meg Horváth József, hogy két törekvés, az államé és a családoké együtt eredményezi az ország jó működését – ez pedig nem csak egy járvány megfékezésére jó recept, hanem az ország működésének egészére is. 

A Magyar Nemzet publicistája szerint egy állam élete akkor tekinthető normálisnak, azaz egészségesnek, ha képes hatékonyan, gyorsan reagálni minden új fenyegetésre, ám úgy látja, az Európai Uniót és Nyugat-Európa legtöbb országát az elmúlt két évtized során több veszélyes, alattomos vírus is megtámadta, a bajok pedig mára tetéződtek. 

A hidegháborúban aratott győzelmet követően a nyugat elkényelmesedett, vezetői pedig „úgy gondolták, ebben az ideális helyzetben már csak olyan gondokat kell megoldani, mint például az állattartás humanizálása, vagy az egyéni és kollektív különleges emberi jogok minden területen történő biztosítása”. 

Elkényelmesedett a politikai elit, segítette ebben a polkorrekt sajtó és már nem is látják pontosan, hogy Oroszország mellé lassan Törökország is felzárkózik, valamint mekkora problémát jelent az iszlám radikalizmus lassú, de megállíthatatlannak tűnő térnyerése Nyugat-Európában. 

Megannyi kérdésre azonban egyszerűek a válaszok – de csak abban az esetben, ha a feleletet egy egészséges értékrendű, nem fertőzött közegben keressük. 

Európa azonban beteg és valószínűleg csak májusban derül majd ki, milyen súlyos a baj.

Horváth József írása ide kattintva olvasható.


Hirdetés
'Fel a tetejéhez' gomb