Soltész Miklós: Az EP-választás tétje az európai keresztény kultúra megőrzése

Terjedelmes interjú jelent meg Soltész Miklóssal a Magyar Hírlapban. A Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a beszélgetésben kitért az EP-választás tétjére, Magyarország és Izrael kapcsolatára, reagált a kormányt antiszemitizmussal vádoló hangokra és a pápa migrációval kapcsolatos véleményére is.

Soltész Miklós az interjúban az EP-választás jelentőségével kapcsolatban kiemelte, megkezdődött Európában az iszlám térnyerése, Franciaországból például emberek tízezrei vándoroltak ki Izraelbe.

A májusi választás igenis a keresztény értékek, az európai keresztény kultúra megőrzéséről szól majd, szemben az egyelőre egymást erősítő, bevándorláspárti, szélsőséges liberális és muszlim ideológiával.

Az államtitkár hangsúlyozta:

„Nem csak szűken véve a vallásról van szó, hanem az egész keresztény kultúráról, amire Európa és az európai emberek mindennapjai épülnek, függetlenül attól, hogy valaki vallásos vagy sem”.

Arra a kérdésre, hogy Izrael számon kérte-e a kormányon a „sorosozást”, az államtitkár elmondta, Soros György megítélése ott sem különösebben pozitív, hiszen több bevándorláspárti szervezetet pénzel.

„A kormányok és a nemzetek Európája megdöntésén munkálkodó spekulánsról szóló magyar kijelentéseket nem kérték rajtunk számon, ugyanis az nem a nevezett személy származásáról, hanem vitatható, az alapvető emberi és vallási értékeket támadó tevékenységéről szól.”

Ferenc pápa gyakran hangoztatott, menekültekkel kapcsolatos véleményére reagálva Soltész Miklós elmondta:

Magyarország, ahogy eddig, úgy továbbra is befogadja a valódi menekülteket a hatályos nemzetközi szabályok szerint. Fontos különbségtétel azonban, hogy ma túlnyomórészt nem menekülthullámról, hanem irányított migrációról és megszállásról van szó.

„Magyarország szolidáris, így – egyetértésben a helyi keresztény egyházi vezetőkkel – segítjük a helyben maradást az érintett területeken” – tette hozzá az államtitkár.

A teljes interjú ide kattintva érhető el.

(Magyar Hírlap)

Iratkozzon fel hírlevelünkre