Kezdődik a 3. FACT Fesztivál a Színház-és Filmművészeti Egyetemen

Külföldi és hazai színház-és filmművészeti hallgatókkal telik meg Budapest január 31. és február 3. között.

Január 31-én indul a FACT (Festival Arts Cinema Theatre) nemzetközi fesztivál a Színház-és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), és egészen február 3-ig tart. Az SZFE tanára, Kiss Csaba által létrehozott fesztivál immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre.

A budapesti fesztivál különlegessége abban rejlik, hogy

a film és a színház együtt mutatkozik be, és a díszlet-, valamint jelmeztervező hallgatók munkái is megjelennek.

A FACT-on a magyar és külföldi diákok megismerhetik egymás munkáját, a nagyközönség előtt mutathatják be vizsgafilmjeiket és vizsgaelőadásaikat, illetve közös műhelymunkákon is részt vehetnek.

Az eseményen négy külföldi és két hazai színművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak majd be; a külföldi hallgatók  Szerbiából, Svájcból, Csehországból és Németországból érkeznek.

Idén a televíziós műsorkészítő hallgatók is felcsillantják tudásukat. Kilenc workshop lesz, amelyek angol nyelven fognak zajlani, köztük bábos, tévés, színházi és táncos projektek is felbukkannak. A színházi előadások és filmvetítések eredeti nyelven lesznek megtekinthetők. A workshopok zártkörűek, ám az előadások nyilvánosak. Az összesen 12 előadásból három SZFE-s, egy pedig kaposvári.

Idén sokkal erősebb a filmes jelenlét: lesz 24 órás forgatás és TV stúdió gyakorlat is. A vendégek kipróbálhatják magukat különböző helyzetekben.

Természetesen az este a szórakozásé: a koncertek, a kötetlen beszélgetések bevezetik a külföldi hallgatókat a budapesti színművilág életébe.

Az SZFE látványtervező MA szakos hallgatói mellett meghívást kaptak a társegyetem tervezői is, így egy közös kiállításon lesznek láthatók az SZFE, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Kar növendékeinek alkotásai.

(Forrás: szfe.hu)

Iratkozzon fel hírlevelünkre