A kormány 10 millió forint gyorssegélyt ajánlott fel

A kormány elkötelezett és tettre kész a humanitárius válság sújtotta közösségek megsegítésében, ezért a kormány nevében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár 10 millió forint összegű gyorssegélyt ajánlott fel a Fülöp-szigeteki merényletben megsérültek és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére – közölte kedden a Miniszterelnökség.

A tárca közleménye szerint Magyarország Kormánya mély megrendüléssel értesült a vasárnapi Fülöp-szigeteki merényletről, amely során egy katolikus templomban a mise alatt és a mentés közben is iszlám szélsőségesek robbantottak, legalább 27 ártatlan emberi életet kioltva és 80 embert megsebesítve.

Mint írták, Magyarország Kormánya a leghatározottabban elítéli ezt a kegyetlen terrortámadást, egyúttal őszinte részvétét fejezi ki az áldozatok hozzátartozóinak.

A Miniszterelnökség hangsúlyozta; a kormány elkötelezett és tettre kész a humanitárius válság sújtotta közösségek megsegítésében, ezért a kormány nevében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

10 millió forint összegű gyorssegélyt ajánlott fel a Fülöp-szigeteki merényletben megsérültek és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére.

Ezzel a rendkívüli segítségnyújtással is szeretnénk kifejezni a Fülöp-szigeteki keresztényeknek és a terrorizmus által fenyegetett embereknek, hogy Magyarország segít, és nem hagyja magukra őket a bajban – áll a minisztérium közleményében.

MTI

Iratkozzon fel hírlevelünkre